Mainos

Hiihtolomalle lähdössä? Näin vältät ajon lumisateessa

Etelässä alkavat hiihtolomat ensi viikolla. Parhaat päivät lähteä ajamaan ovat tänään ja lauantaina, jos mielii välttää pahimmat lumisateet.

Tänään voi tulla paikoin kevyttä pakkaslunta, mutta lumisateen määrä ei ole kovin suuri.

Huomenna suureen osaan maata leviää lumisadealue. Se liikkuu Suomen yli lännestä kohti itää.

- Huomenna varsinkin on laajalti huono ajokeli sateista johtuen. Sää on myös tuulinen, joten tiellä oleva lumi pöllyää ja se vaikeuttaa näkyvyyttä, varoittaa MTV3 meteorologi Visa Salojärvi.

Lauantaina on suuressa osassa maata taas poutainen päivä. Sunnuntaiksi leviää jälleen reippaan puoleisia lumisateita koko maahan ja lämpötila pysyttelee enimmäkseen pakkasen puolella. Lounaassa tai etelässä voidaan olla nollassa tai pikkusen pakkasen puolella.

- Ajokeliä ajatellen lauantai on paras päivä lähteä autolla liikkeelle. Myös tänään on ihan hyvä päivä. Huominen sadealue saa tiet liukkaaksi, huomauttaa Visa.

Jäätilanne

Järvet ovat jäässä. Jään paksuus on 20-30 cm, mutta jäätä on silti 10-20 cm tavanomaista vähemmän.

Merialueilla Perämerellä keskellä merta Ruotsin puolella on avovettä jonkin verran. Etelässäkin Suomenlahden länsiosa on vielä avoin.

Lumen syvyys

Oulu - Lieksa -linjan pohjoispuolella lumensyvyys on yli puoli metriä ja eteläpuolella alle puoli metriä lunta, karkeasti yleistäen.

- Toki paikallisia vaihteluita esiintyy, Visa toteaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.