Mainos

Hiihtolomaliikenne sujunut rauhallisesti

Joukkoliikenteessä runsaasti matkustajia koko viikonlopun.

Hiihtolomaliikenne on sujunut rauhallisesti tänään. Tiehallinnon mukaan pahoilta ruuhkilta ja suuremmilta onnettomuuksilta on vältytty.

Liikenne oli vilkkainta kello 14-18. Eniten liikennettä oli valtatiellä 4 Lahden ja Jyväskylän kautta Ouluun sekä valtatiellä 3 Tampereelle. Myös junissa, busseissa ja lentoliikenteessä on ollut vilkas matkustuspäivä.

Juniin ja busseihin löytyy vielä paikkoja

Liikenteessä hiihtolomien läheneminen näkyi jo eilen, mutta myös koko viikonlopusta odotetaan varsinkin joukkoliikenteessä vilkasta.

- Eniten rautateillä vaikuttavat viikon 8 hiihtolomat, jolloin Etelä-Suomesta lähdetään Lappiin. Esimerkiksi tämän viikonlopun yöjunien makuupaikkoja ja autopaikkoja on myyty loppuun jo viime vuoden syksyllä, kertoo liikennesuunnittelupäällikkö Herbert Mannerström VR:ltä.

Päiväjuniin pohjoisen suuntaan on vielä tilaa ja samoin muualle Suomeen suuntautuville matkoille. Tämän viikonlopun lisäksi VR:lle kiireinen on ensi viikon loppupuoli, jolloin lomille suunnataan muun muassa Pirkanmaalta.

Busseissa hiihtolomakausi on kolmanneksi suosituin matkustusajankohta joulun ja juhannuksen jälkeen. Matkahuollon palvelujärjestelmäpäällikön Tommi Lakkosen mukaan eniten matkustajia on tänä viikonloppuna sekä ensi viikonloppuna, jolloin on jo eteläsuomalaisten lomailijoiden paluuliikennettä.

Matkahuolto suosittelee vilkkaiden matkustussesonkien aikana paikan varaamista bussista etukäteen, vaikka pakollista se ei ole. Näin Lakkosen mukaan pystytään paremmin suunnittelemaan, mille reiteille tarvitaan lisäkalustoa.

Kaikkiin hiihtoloma-ajan busseihin on Lakkosen mukaan vielä tilaa.

Koulujen talvilomille päästään Etelä-Suomessa ensi maanantaina. Lomat on porrastettu kolmelle eri viikolle maakunnittain niin, että ensimmäiseksi lomalle kirmaavat Uudenmaan ja Varsinais-Suomen koululaiset sekä pääosa Kanta-Hämeestä ja osa Satakuntaa.

(Seitsemän uutiset 17.02.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.