Mainos

Hiihtolomalaisille surkeita uutisia: Keskimääräistä lämpimämpää ja lumetonta

Tuoreen kuukausiennusteen mukaan helmikuu näyttää Suomessa ja Euroopassa keskimääräistä lämpimämmältä.

Forecan päivystävän meteorologi Joanna Rinteen mukaan lämpimin ajanjakso on kuukausiennusteen alkupäässä. Loppua kohden ennuste heikkenee. Tarkin ennuste on seuraavaksi viikoksi.

– Sitkeästi se näyttää kuitenkin siltä, että koko tämän helmikuun ajan Suomessa on keskimääräistä lämpöisempää. Tässä seuraavan viikon aikana sää on selvästi keskimääräistä lämpimämpää.

Tämä ei siltikään tarkoita sitä, että olisi luvassa pelkkää plussakeliä helmikuuksi, muistuttaa Rinne.

– On myös mahdollista, että ennuste toteutuu sillä tavalla, että jokaisella viikolla voi olla yksittäinen lämmin päivä ja sitten muu osa ajasta voi olla pakkasta. Sitten se voi myös olla niin, että on tasaisesti hieman normaalia lämpimämpää, mutta ei poikkea keskiarvosta paljoakaan, Rinne kertoo vaihtoehdoista.

Pitkän aikavälin ennusteet ovat vielä kokeiluasteella. Ne eivät ennusta yksittäisten päivien säätä, vaan kuvaavat poikkeamaa keskimääräisessä säässä.

Lunta tuskin tulee lisää

Sateiden osalta helmikuu näyttää Suomessa suhteellisen vähäsateiselta.

– Tällä viikolla Suomessa on keskimääräistä kuivempaa, eli sateita ei hirveästi ole odotettavissa. Helmikuun toisella viikolla näytetään pysyvän keskimääräisessä sademäärässä ja siitä helmikuun loppuun asti näytetään pysyvän lähellä keskitasoa näissä sademäärissä. Tämä tarkoittaa, että ajoittain sateita tulee eri puolilla Suomea, mutta mitään kaatosadetta ei ole luvassa.

– Meillä lumitilanne pysyy vähissä. Jos lunta ei tällä hetkellä paljoa ole, niin sitä tuskin hirveästi on tulossa lisää, muuta kuin paikoin Lapissa.

Euroopassa on taas luvassa kuukausiennusteen mukaan keskimääräistä lämpimämpää ja esimerkiksi Britanniaan ja Alpeille runsaastikin sateita.

– Parin viikon ajan Espanjaan, Portugaliin ja Ranskaan on luvassa epävakaista säätä. Todella runsaita sateita on luvassa ennusteen perusteella erityisesti Alppien tienoille. Jos ennuste toteutuu, niin siellä voi tulla hyvin reippaasti lunta.

Hiihtolomien sää vielä arvoitus

Entä se kaikkien huulilla oleva sana? Hiihtoloma? Meteorologi Joanna Rinne toteaa, ettei hiihtolomien säätä pysty vielä ennustamaan tarkasti. Ei edes kuukausiennusteen avulla.

– Tämän hetken ennusteen mukaan mitään tulipalopakkasia ei ole luvassa. Sen tarkemmin sitä ei vielä pysty kertomaan.

Koululaisten hiihtolomat alkavat Opetushallituksen kalenterin mukaan 20.2 ja jatkuvat portaittain aina maaliskuun 12. päivään asti. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.