Mainos

Hiihtolomaksi luvassa uusi laukkukaaos

Helsinki-Vantaan lentoasemalla varaudutaan jälleen matkalaukkuruuhkaan, kun hiihtolomasesonki alkaa.

Finnair arvioi, että vilkkaimmat päivät ovat torstaista sunnuntaihin tällä ja ensi viikolla. Matkustajia pyydetään saapumaan lentoasemalle kaksi tuntia ennen koneen lähtöä.

-Ruuhkia varmasti tulee, muttei yhtä pahoja kuin joulun aikaan, sanoo lentoaseman matkatavarapalveluista vastaavan Barona Handlingin pääluottamusmies Pekka Kähkönen.

Kähkösen mukaan ongelmat johtuvat kentän tulehtuneesta tilanteesta. Suuriakin ongelmia on yhä ratkaisematta, vaikka työilmapiiri on jo hieman rauhoittunut vuodenvaihteesta.

-Palkanmaksussa on jatkuvia ongelmia, ja matkatavarankäsittelijöiden ylityöprosentti on alkuvuonna ollut käsittääkseni noin 20. Uutta työnantajaa ei ole vieläkään kokonaan hyväksytty.

Finnair ulkoisti matkatavarapalvelut tytäryhtiöltään Northportilta Baronalle marras-joulukuun vaihteessa. Tästä seurasi neljän päivän laiton lakko ja tuhansien laukkujen suma.

-Barona otti vastaan toiminnan, josta sillä ei ole mitään käsitystä tai kokemusta, Kähkönen sanoo.

Uudet työntekijät eivät paikkaa vajetta

Kähkösen mukaan kentällä ei vieläkään ole tarpeeksi matkatavaroiden käsittelijöitä.

Barona on kuitenkin palkannut viimeisen kolmen viikon aikana Helsinki-Vantaalle joitakin kymmeniä uusia työntekijöitä loppukevään ajaksi, kertoo yhtiön palvelujohtaja Juha Martiskainen.

Uudet työsuhteet jatkuvat muutamia kuukausia hiihtolomasesongin jälkeenkin. Lisäyksen jälkeen lentokentällä työskentelee runsaat 540 baronalaista.

Martiskaisen mukaan lomaviikkojen takia matkatavarankäsittelijöiden työhön on luvassa jonkin verran erikoisjärjestelyjä. Enimmillään useampi kuin joka toinen lentomatkalainen matkustaa suksipaketin kanssa.

Koulujen hiihtolomaa vietetään ensi viikosta lähtien. Ensimmäisenä lomailevat Uudenmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan koulut. Viikolla 9 ovat vuorossa Häme, Pirkanmaa, Pohjanmaa, Keski-Suomi, Kymenlaakso, Etelä-Savo ja Etelä-Karjala. Pohjoinen Suomi lomailee pääosin viikolla 10.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.