Mainos

Hiihtoloma nostaa rinneseutujen hälytykset viikonlopputasolle

Lapin poliisin mukaan hiihtolomilla keskitytään eniten liikennevalvontaan, vaikka lomakaudella vastataan myös hälytyksiin, joiden määrä nousee hiihtolomalla arkipäivinäkin viikonloppujen tasolle.

Lomailijoiden parissa ja runsaassa ihmisjoukossa saattaa syntyä riitaa. Hälytykset painottuvat tunturikeskuksiin.

– Jonkun verran on tehtäviä anniskeluravintoloissa ja perheissä, Lapin poliisilaitoksen viestintäpäällikkö Elina Katajamäki kertoo.

Ravintolakohteet eivät ole erityisen paljon täynnä hulinointia hiihtolomalla, koska hiihtolomalla perhelomailijat kansoittavat kohteet.

– Juhlijat tulevat usein vasta hiihtolomien jälkeen ja ihmiset ovat näinä taantuma-aikoina tarkempia rahan kanssa, Hullu Poro -ravintoloiden toimitusjohtaja Päivikki Palosaari sanoo.

Venäläisten osuus matkailijoista on vähentynyt ja ulkomailta tulijat ovat usein esimerkiksi Itävallasta, Hollannista, Saksasta tai Sveitsistä.

– Suuri osa lomailijoista on ulkolaisia. Lomakylät ja mökit ovat täynnä suomalaisia, Palosaari jatkaa.

Leville on perustettu erityisiä loivia perherinteitä ja esiintyjissä on tällä viikolla esimerkiksi JVG ja Robin. Nämä lisäävät Palosaaren mukaan osaltaan perheiden intoa lomailla yhdessä.

Turvallisuuden takaamiseksi poliisipartioita ja erityisesti moottorikelkkapartioita on liikkeellä jonkin verran enemmän, kuin normaalisti.

– Valvomme pääteillä ja otamme pohjoiseen tulevia vastaan. Tervetuloa vain. Autamme, jos tarve on, Elina Katajamäki Lapin poliisilaitokselta sanoo.
Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.