Mainos

Hiihtokeskukset: Venäläiset peruvat varauksiaan

Ruplan syöksykierre huolestuttaa Suomen hiihtokeskuksia. Itänaapurin taloudellinen tilanne on näkynyt viime päivinä varauksien peruutuksissa. 

Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Anne Larilahden mukaan kaikki näytti vielä alkukaudesta venäläisten varausten suhteen normaalilta. Joissakin hiihtokohteissa oli näkyvissä jopa venäläisturistien määrän nousua, mutta nyt tilanne on muuttunut toisenlaiseksi.

– Nämä viime päivien tapahtumat ovat näkyneet hiihtokeskuksissakin ja jonkun verran on tullut peruutuksia, Larilahti sanoo.

– Joulun ja uudenvuoden sesonkina ei tule olemaan yhtä paljon venäläisiä kuin oli viime vuonna.

Venäläisten tekemien varausten määrän väheneminen vaihtelee hiihtokeskuksesta toiseen, mutta viime vuoteen verrattuna pudotus on merkittävä. 

– Etelä-pohjoinen -akselilla puhumme kymmenistä prosenteista.

Hiihtokeskusyhdistys pitää tilannetta huolestuttavana.

– Toki se huolestuttaa. Ruplan syöksykierre on hurjaa katseltavaa ja vaikuttaa varauksiin sekä rahankäyttöön paikanpäällä. Venäläinen turisti jättää Suomen enemmän rahaa kuin muut turistit, ja se tulee varmasti näkymään.

Venäjänkielinen palvelu nyt tärkeää

Toiminnanjohtaja Anne Larilahden mukaan ruplan syöksyn seuraukset tuntuvat jollakin tasolla kaikissa hiihtokeskuksissa, mutta parhaimmassa tilanteessa ovat ne kohteet, jotka ovat panostaneet venäjänkielisiin palveluihin. 

Lapin ulkopuolisista hiihtokohteista tällaisia ovat muun muassa Vuokatti, Tahko, Himos ja Sappee. 

– Ne investoinnit kantavat tällä hetkellä hedelmää, Larilahti sanoo.

– Monet venäläiset matkanjärjestäjät ovat menneet konkurssiin, eikä venäläisten luottamus matkanjärjestäjiin ole kovin korkealla. He mieluummin varaavat matkansa suoraan Suomesta, ilman välikäsiä. 

Hiihtokeskukset ovat myös havainneet, että venäläiset turistit jättävät varausten tekemisen mahdollisimman myöhäiseksi. 

Turisteja odottavat suomalaiset hiihtokeskukset ovat kuitenkin tyytyväisiä siihen, että hiihtolomalle Suomeen suuntaa yhä useampi turisti Briteistä ja Keski-Euroopasta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.