Mainos

Hiihtokeskukset suurin odotuksin lomakauteen

Ensi viikolla alkavat hiihtolomat käynnistävät varsinaisen kevätsesongin Suomen hiihtokeskuksissa. Hiihtokeskuksissa odotetaan vilkasta hiihtolomaa. Talviset olosuhteet ovat saaneet suomalaiset liikkeelle; varaustilanne on edellisvuosia parempi ja asiakasmäärät ovat kasvussa.

Kotimaan hiihtokeskuksissa on tähän mennessä vieraillut aikaisempia vuosia enemmän laskijoita. Tammikuussa kävijämäärät kasvoivat koko maassa keskimäärin 30 prosenttia, Etelä-Suomen rinteissä asiakkaita on ollut viime vuoteen verrattuna jopa puolet enemmän. Koko kauden aikana kävijöitä on ollut 20 prosenttia enemmän viime vuoteen verrattuna.

- Talvikelit houkuttelevat perheet lähirinteisiin ja hiihtolomalla lähdetään loman viettoon myös kauemmaksi. Laskeminen on siitä poikkeuksellinen talvilaji, että rinteessä viihtyvät kaikki perheen jäsenet ikään tai taitotasoon katsomatta, kertoo Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Sari Tollet.

Tollet'n mukaan Suomen hiihtokeskuksissa varaustilanne on tällä hetkellä erittäin hyvä.

- Majoituskapasiteetti on kasvanut erityisesti pohjoisessa. Viime hetken lähtijöiden kannattaa olla nyt aktiivisia, suosituimmistakin lomakeskuksista löytyy aina haja- ja peruutuspaikkoja, muistuttaa Tollet.

Hiihtokeskusten reaaliaikaisia valtakunnallisia rinne- ja latutietoja voi seurata osoitteessa www.ski.fi.Osoitteesta pääsee katsomaan myös keskuskohtaisia webbikameroita.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.