Mainos

Hiihtokeskukset saivat takaisin yritysasiakkaansa

Yritykset alkavat jälleen tuoda asiakkaitaan Pohjois-Suomen hiihtokeskuksiin. Useat yritykset lopettivat taloudellisen alamäen takia keskusvierailut, mikä osaltaan johti talvimatkailun lievään notkahdukseen viime kaudella.

Nyt hiihtokeskukset availevat uutta talvikautta varsin toiveikkaina. Ennakkovarauksia on tullut niin hyvin, että keskuksissa arvioidaan talouden lähtevän uudelleen hienoiseen kasvuun.

- Hyvältä näyttää. Näkymät ovat paljon valoisammat kuin vuosi sitten, sanoo Levin Matkailun toimitusjohtaja Jussi Töyrylä.

Töyrylän mukaan viime kausi oli sikäli erikoinen, että talous kääntyi laskuun, vaikka asiakasmäärät kasvoivat. Nuo asiakkaat olivat kuitenkin aiempaa enemmän omalla rahalla lomailevia ihmisiä, jotka ovat tarkkoja siitä, mihin euronsa laittavat. Kun useat yritykset pitivät laman takia välivuotta, ei raha pyörinyt hiihtokeskuksissa yhtä valloillaan kuin ennen.

Etenkin joulusesongin veturina kulkenut brittimatkailu näyttää sen sijaan pysyvän alamaissa. Paikkaajiksi ovat kuitenkin tulleet eritoten venäläiset, joiden määrä kasvaa tasaisesti.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.