Mainos

Hiihtokeskukset kaipaavat lunta

Lämmin ja lumeton syksy saattaa myöhästyttää joidenkin hiihtokeskuksien kauden alkua. Keskukset odottavat talven tuloa tavallistakin kiihkeämmin, sillä ne ovat investoineet tulevaan kauteen poikkeuksellisen paljon. Rinteitä pystytään lumettamaan, vaikka lämpötila olisi vielä vähän plussan puolella. Yli kymmenen plusastetta on kuitenkin liikaa.

Pelkästään majoitusrakentamisen vuotuinen kokonaishinta liikkuu noin 250 miljoonassa markassa. Hisseihin ja rinteisiin on panostettu alkavaa kautta varten 38 miljoonaa markkaa. Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Guy Catani sanoo, että suursatsauksissa on menossa kolmas vuosi ja ainakin neljäs on vielä tulossa. Taustalla on kuusi vuotta tasaisesti kasvanut hissilippujen myynti, joka viime vuonna rikkoi 200 miljoonan markan rajan. Tälle kaudelle odotetaan edelleen 4-5 prosentin kasvua.

Satsauksia on tehty noin 30 keskuksessa. Kymmenen suurimman lipunmyyjän joukossa on yllättäen vain kolme lappilaista keskusta: Levi, Ylläs ja Pyhätunturi.

Taloustutkimuksen mukaan rinteitä vilistää kaikkiaan noin miljoona laskettelijaa, joista 750 000 on yli 15-vuotiaita ja loput sitä nuorempia. Catani muistuttaa, että laskettelumatkailussa kilahtelee kaudessa kaikkiaan 2,5-3 miljardin markan liikevaihto, kun kokonaisuuteen lasketaan matkustus, majoitus, ruokailu, hissilippujen myynti ja muu vastaava kulutus.

Suomalaiset tuovat laskettelumatkailun markoista vähintään 85 prosenttia. Laskettelu antaa ison siivun koko talvimatkailuun, jossa pyörii yhteensä noin 7,5 miljardia markkaa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.