Mainos

Hiihtokäräjät: Myllylä ei todista - ainakaan torstaina

Entinen hiihtäjä Mika Myllylä ei saavu torstaina todistamaan STT:n dopingkäräjille. Aikataulun mukaan hänen oli määrä kertoa asioista iltapäivällä kello 14 alkaen.

Antti Leppävuoren asianajaja Ari Korhonen kertoi saaneensa Myllylän lähipiiristä tiedon, ettei mies saavu torstaina paikalle.

Mika Myllylä poliisikuulustelussa 16.4.2009:

Poliisi: Onko sinulla itsellä tietoja tai kokemuksia tällaisesta epo -annostelusta suoraan suoneen?

Myllylä: Minulle on annosteltu henkilökohtaisesti epoa suoneen, mutta siihen en ota kantaa, että kuka annosteli. Muiden urheilijoiden osalta minä en voi kertoa, koska minulla ei ole todisteita . Jokainen kertokoon omalta osaltaan , jos on kerrottavaa.

Poliisi: Milloin tämä epo annostelu sinulle tapahtui?

Myllylä: Sitä on tapahtunut urani varrella, sitä tarkemmin määrittelemättä.

Poliisi: Ketkä ovat tienneet tuosta annostelusta?

Myllylä: Siihenkään en voi ottaa kantaa, että kuka on tiennyt tästä. Jos joku on ollut tietoinen, niin hän voi itse sen kertoa .

Mitään lääkärintodistusta ei Myllylän taholta ole esitetty. Oikeudenkäynnin tauolla Korhonen sanoi Myllylän menevän "johonkin parantumaan".

Syyttäjä Mikko Jaatinen ei aio luopua henkilökohtaisista ongelmista kärsineen Myllylän kuulemisesta. Jaatinen pitää Myllylää tärkeänä todistajana ja syyttäjä haluaa saada mahdollisen lääkärintodistuksen nähtäväksi.

Lain mukaan todistaja voidaan määrätä tuotavaksi oikeudenkäyntiin. Tällainen todistaja saadaan ottaa säilöön aikaisintaan päivää ennen kuljetuksen alkamista oikeuspaikalle.

Käräjätuomari Maritta Pakarinen kertoi, että Myllylä oli aiemmin ollut yhteyksissä oikeuteen ja ollut hyvin asiallinen. Hän ei tiennyt asiasta tarkemmin. Mitään lääkärintodistuksia ei oikeudelle ole toimitettu.

Iltapäivällä tällainen lääkärintodistus faksilla oikeuteen tuli.

Myllylää on tarkoitus kuulla uudestaan 7. kesäkuuta. Jos hän ei esitä laillista estettä poissaololleen, hän joutuu maksamaan 200 euron uhkasakon torstaisesta poissaolostaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.