Mainos

Hiihtokäräjät alkuun – Isometsällä ei avustajaa

Entisiä huippuhiihtäjiä koskeva doping-oikeudenkäynnin alku viivästyi puolella tunnilla. Entisistä hiihtäjistä Janne Immonen saapui oikeustalolle syytetyistä viimeisenä. Jutun käsittelyn piti alkaa klo 9.

Oikeudenkäynnissä Lahden MM-kisoissa kärähtäneitä sankarihiihtäjiä, Immosta, Harri Kirvesniemeä ja Jari Isometsää syytetään perättömästä lausumasta tuomioistuimessa STT:n jutun yhteydessä 2011.

Oikeustalon sisääntuloaulassa Kirvesniemi käveli sanomatta sanaakaan median ohi. Sen sijaan Jari Isometsä oli hyväntuulinen.

– Katotaan nyt. Turha sitä on etukäteen mitään meuhkata. Kiva, kun olette paikalla, Jari Isometsä sanoi medialle oikeustalon aulassa.

Isometsällä ei ole oikeusavustajaa. Puheenjohtaja muistutti Isometsää siitä, että kyse on syytteestä, josta voi seurata vankeutta. Perättömästä lausumasta tuomioistuimessa voidaan tuomita maksimissaan kolme vuotta vankeutta.

Harri Kirvesniemellä ja Janne Immosella on yhteinen avustaja Jorma Ipatti. Syyttäjä arveli, että hiihtäjien välillä voi olla eturistiriita. Keskustelun jälkeen päätettiin kuitenkin, että yhteinen asianajaja sopii osapuolille.

Kaikki syytetyt haluavat, että veriarvoja koskevat tiedot käsitellään salassa yleisöltä. Oikeus suostui tähän.

Kolmikko on esitutkinnassa kiistänyt syytteen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.