Mainos

Hiihtäjien dopingkäryille vahvistus

Suomen Hiihtoliitto vahvisti eilen illalla, että Harri Kirvesniemen, Mika Myllylän, Milla Jauhon ja Virpi Kuitusen dopingtestien B-näytteet ovat osoittautuneet positiivisiksi.

Hiihtäjät jäivät kiinni Maailman antidopingneuvoston WADA:n 22. helmikuuta Lahdessa teettämissä yllätystesteissä. Kaikkien näytteistä löytyi plasmavolyymin lisääjää. Jauhon ja Kuitusen dopingrikkeen takia Suomi menettää naisten 4x5 kilometrin hiihtoviestin hopeamitalin.

Nyt kun kaikki B-näytteetkin on tutkittu, kaikkiaan kuusi suomalaishiihtäjää antoi positiivisen dopingnäytteen Lahden MM-hiihdoissa. Kirvesniemen, Myllylän, Jauhon ja Kuitusen lisäksi plasmanlaajentajan käytöstä kärysivät Jari Isometsä ja Janne Immonen.

Jauho, Kirvesniemi, Kuitunen ja Myllylä on suljettu pois kaikista Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n alaisista kilpailuista. He ovat saamassa kahden vuoden kilpailukiellon, jonka FIS:n hallitus sinetöi seuraavassa kokouksessaan. Koska nelikko jäi kiinni 22. helmikuuta 2001 tehdyssä testissä, he ovat kilpailukelpoisia jälleen 21. helmikuuta vuonna 2003. Isometsän ja Immosen kilpailukiellot ovat myös kahden vuoden mittaisia.

Harri Kirvesniemi

Kärynneistä ainakin 42-vuotias Harri Kirvesniemi on ilmoittanut lopettavansa uransa.

Suomen Hiihtoliitto tekee dopingasiasta selvityksen opetusministeriölle ensi perjantaihin mennessä. Selvitystä käsitellään Hiihtoliiton johtokunnan ylimääräisessä kokouksessa torstaina. Liitto järjestää kokouksen jälkeen tiedotustilaisuuden kello 18.

Jauho, Kuitunen ja Myllylä pysyvät syrjässä

Virpi Kuitunen ja Milla Jauho eivät aio selostaa käryjään julkisuudessa. He ilmoittavat yhteisen asianajajansa laatimassa lehdistötiedotteessa, että he kertovat tapahtumista toistaiseksi vain Kansainväliselle hiihtoliitolle FIS:lle. He eivät kommentoi asiaa julkisuudessa FIS:n kurinpitomenettelyn ollessa vireillä, tiedotteessa todetaan.

FIS:n doping-sääntöihin kuuluu, että kärähtäneitä urheilijoita kuullaan kurinpitomenettelyn aikana. Mahdollisista rangaistuksista voi myös valittaa.

Myös Mika Myllylä toimitti eilen tiedotteen, jossa hän ilmoittaa vetäytyvänsä täysin julkisuudesta. Hän ei siis aio järjestää lehdistötilaisuutta tai antaa haastatteluita käryn johdosta. Tunteenomaisessa tiedotteessaan Myllylä pyytää sydämensä pohjasta anteeksi virhettään sekä Suomen kansalta että urheilevalta maailmalta. Hän kuvailee Lahden positiivisesta testinäytteestä alkaneita tapahtumia elämänsä pahimmaksi painajaiseksi.

Myllylä kirjoittaa tiedotteessaan hieman tulkinnanvaraisesti:
-Huippu-urheilijana minun olisi itse pitänyt ottaa selville ja olla tietoinen saamani aineen johtavan positiiviseen doping-tulokseen.
Myllylä toteaa maksavansa erehdyksestään kalliin hinnan, mutta vakuuttaa vastanneensa aina omista teoistaan ja tekevänsä niin nytkin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.