Mainos

Hiihtäjäryhmän johtajaa syytetään varomattomuudesta

Saksan hiihtoliiton koulutuspäällikkö Stefan Wiedeckin mielestä Lumivyöryyn Itävallassa joutuneen hiihtäjäryhmän johtaja menetteli varomattomasti. Wiedeck sanoi ryhmän vetäjän arvioineen vaaran väärin ja jättäneen riskit huomioimatta. eilisessä lumivyöryssä kuoli 11 hiihdonopettajille tarkoitetulla kurssilla ollutta ihmistä, heidän joukossaan kaksi suomalaista. Turmassa kuolivat 36-vuotias tamperelainen mies ja 28-vuotias helsinkiläinen nainen.

Suomalaisten lisäksi turmassa sai surmansa kuusi itävaltalaista, belgialainen, tanskalainen ja slovakialainen. Turmasta selviytyi vain tshekkiläinen hiihdonopettaja, joka ei loukkaantunut vakavasti. Kurssin järjestäneen hiihtokoulun johtaja Herbert Thayer kiisti keskiviikkona, että turmaan olisi liittynyt laiminlyöntejä. Thayerin mukaan täydellisesti varustautuneen ryhmän johtaja oli yksi Itävallan kokeneimmista hiihdonopettajista. Thayer kertoi, että merkittyjen reittien ulkopuolella laskeminen kuuluu koulutusohjelmaan, jotta hiihdonopettajat oppisivat arvioimaan riskejä.

Etsinnät keskeytyksissä


Voimakas tuuli ja matalalla makaavat pilvet viivästyttivät tänään edelleen kahden kateissa olevan lumilautailijan etsintöjä Itävallan Kaprunissa. Etsintöjen arveltiin jatkuvan huomenna, mutta mikäli sää jatkuu huonona, niitä voidaan päästä jatkamaan vasta viikonloppuna. Huonon sään vuoksi helikoptereita ei voitu lähettää vyöryalueelle, joka on liki 2,5 kilometrin korkeudessa vuoristossa. Toiveita lumilautailijoiden säilymisestä elossa ei kuitenkaan enää juuri ole.

Onnettomuuden syyn tutkinta on jo aloitettu. eilen liikkuneiden tietojen mukaan lumivyöry olisi lähtenyt liikkeelle kahden ryhmästä erillään liikkuneen lumilautailijan alta, mutta se saattoi laueta myös itsestään, sillä tiistaiaamuna oli satanut tuoretta lunta. Kaprun sijaitsee Salzburgin lähellä Kitzsteinhornin vuorella, noin 40 kilometrin päässä Saksan rajasta. Itävallan pahin lumivyöryonnettomuus sattui Galtürissa helmikuussa 1999, kun 31 ihmistä kuoli lumivyöryssä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.