Mainos

Hiihdon dopingjupakka: Petossyytteet neljälle

Neljä entistä hiihtovaikuttajaa saa syytteen valehtelusta STT:n dopingjutun oikeudenkäynnissä 1990-luvun lopulla. Rikosnimike on törkeä petos.

Asiassa on nostettu syyte törkeästä petoksesta entistä kilpahiihtäjää Jari Räsästä sekä entisiä maastohiihdon eri valmennus- tai johtotehtävissä toimineita Antti Leppävuorta, Pekka Vähäsöyrinkiä ja Jari Piiraista vastaan.

- Jos puhutaan sisäpiiriläisistä, niin niitä henkilöitä on haettu, joilla on voinut olla tietoa, mitä siellä hiihtourheilussa oikeasti on tapahtunut suhteessa mahdolliseen kiellettyjen aineiden käyttöön, sanoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Pauli Huuskonen.

- Dopingia on tutkittu niin paljon, että... sitä on käytetty ja siitä on niin paljon näyttöä meidän mielestä. Jos siitä ei olisi näyttöä, niin eihän olisi koko juttuakaan, Huuskonen sanoi.

Sen sijaan syyttämättä jättämispäätös tehtiin entisen hiihtojohtaja Esa Klingan ja kansanedustajan, entisen kilpahiihtäjän Marjo Matikainen-Kallströmin kohdalla. Syyttäjä ei löytänyt näyttöä rikoksesta asiassa.

Kaikki epäillyt ovat poliisin esitutkinnassa kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.

Keskusrikospoliisi on selvittänyt valtakunnansyyttäjän pyynnöstä, valehtelivatko jotkut hiihtovaikuttajat Suomen Tietotoimistoon STT:hen liittyvässä oikeudenkäynnissä. Osa hiihtovaikuttajista sai korvauksia oikeusjutussa, joka aiheutui STT:n vuonna 1998 julkaisemasta dopinguutisesta.

Poliisi on epäillyt jutussa kuutta hiihtovaikuttajaa väärästä ilmiannosta ja törkeästä petoksesta.

(MTV3)

Katso Jari Porttilan kommentit:

Katso Jarkko Sipilän juttu Jyväskylästä

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.