Mainos

Hihamerkkikohu repii perussuomalaisia

Perussuomalaisten uusin julkisuuskohu aiheuttaa kiistoja myös puolueen sisällä. Kansanedustaja James Hirvisaaren (ps.) avustajan rasistisina pidetyt näkemykset ovat saaneet jo puoluetoimiston keskeisen vaikuttajan Matti Putkosen hermostumaan kohun vaikutuksista puolueen julkisuuskuvaan.

Asia tuli ilmi tiedotusvälineille vuodetussa sähköpostiviestissä. Putkonen ihmettelee eduskuntaryhmän puheenjohtajalle Pirkko Ruohonen-Lernerille lähettämässään viestissä, miksi tämä on pahentanut tilannetta lisäämällä asian julkisuutta puhuessaan avustaja Helena Erosen erottamisesta.

Keskustelua on nostattanut Erosen blogikirjoitus, jossa hän esitti, että ulkomaalaisille olisi määrättävä hihamerkit heidän tunnistamisekseen.

Tietovuoto sisälsi myös Putkosen nimissä kirjoitetun sähköpostiviestin, joka ei ollut hänen tekemänsä. Myös STT uutisoi ensin virheellisesti tämän sähköpostiviestin pohjalta, että Putkonen harkitsisi jo, onko hän oikeassa puolueessa.

Vuodosta suuttunut Putkonen sanoo STT:lle pitävänsä sitä törkeänä.

– Vuodon tarkoitus on vahingoittaa puoluetta.

Työmatkalla Kroatiassa ja Sloveniassa oleva Ruohonen-Lerner kertoo sähköpostitse halunneensa tuoda esille, ettei puolue hyväksy Erosen ja Hirvisaaren toimintaa.

Oikaisu: Jutun aiemmin julkaistussa versiossa lainattiin tekstiä, jonka kerrottiin olevan Matti Putkosen kirjoittama. Myöhemmin on selvinnyt, ettei teksti ole hänen kirjoittamansa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.