HIFK-maalivahti harkitsee rikosilmoitusta – seura ärähti vihjailevasta kommentista

Jalkapallon Veikkausliigassa pelaava HIFK tukee maalivahtiaan Arnold Origia, joka joutui lauantaina FC Interiä vastaan pelatun ottelun jälkeen toimittajan esittämien ottelumanipulaatiovihjailuiden kohteeksi.

HIFK kertoo tiedotteessaan, että Ilta-Sanomien toimittaja Pekka Holopainen kirjoitti Twitterissä Origiin kohdistuneen syytöksen epärehdistä pelistä, kun IFK taipui varsinaisen peliajan lopulla 2-3-tappioon.

Origi sai rangaistuspotkusta tulleen ratkaisun jälkeen ulosajon toisesta keltaisesta kortista.

– Oliko pelannut koko 8000 euron kausiansiollaan nigerialaiselle saitille tulosta? Holopainen kirjoitti HIFK:n mukaan.

Holopainen poisti twiittinsä myöhemmin.

Seura palasi asiaan tiistaina tiedotteella. HIFK:n mukaan ottelumanipulaatioon osallistuminen on vakavin syytös, jonka urheilijaan voi kohdistaa. Tiedotteessa syytös rinnastetaan tilanteeseen, että poliitikkoa syytettäisiin vaalivilpistä tai lahjuksen ottamisesta – vaikka heitto tehtäisiinkin leikillään.

– Pelaaja on itse järkyttynyt syytöksestä, ja haluaisi tietää, miksi häntä epäillään vilpistä. Hän pohtii mahdollisia jatkotoimia, mukaan lukien rikosilmoitusta kunnianloukkauksesta. HIFK tukee pelaajaa päätöksessään, mikä se sitten onkaan, HIFK kertoo tiedotteessaan.

Holopainen pahoitteli kirjoittamaansa twiittiä sunnuntaina.

– Origi-twiittini oli täysin ääliömäinen. Se on nyt ajasta ikuisuudessa. Pahoittelen aiheuttamaani älyllistä kärsimystä, Holopainen totesi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja