Mainos

Hietsuun tulossa kylpylähotelli

Helsingin Hietaniemen rantaan aiotaan rakentaa lähivuosina kylpylähotelli. Kunnallispoliitikot ovat hankkeen takana, mutta odotettavissa on pitkä valituskierre.

Helsingin kunnallispoliitikot ovat pääsemässä sopuun kiistellyn Hietaniemen kylpylähotellin rakentamisesta.

- Kylpylälle on tarvetta Helsingissä. Tällä hetkellä kaupunkilaiset hakevat kylpyläpalveluita ulkomailta, mm. Virosta, perustelee kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Maija Anttila (sd.)

Arkkitehtien suunnitelmassa kylpylä olisi kaksi- ja hotellirakennus kolmekerroksinen. Kaikkiaan hotellissa olisi 148 huonetta. Hanketta vastustava Töölö-seura hyväksyisi vain kolmasosan suunnitellusta 12 000 kerrosneliömetristä.

Kylpylähotellin tontti on rajattu niin pieneksi kuin mahdollista. Niemennokka jäisi puistoksi ja rannassa olisi julkinen kulkureitti. Hietsun uimarantaa aiotaan laajentaa täyttämällä merta.

Liikenteen kasvu hirvittää asukkaita

Kaikki eivät kylpylähotellia halua legendaariseen Hietsuun. Töölö-seuran varapuheenjohtajan Liisa Tarjanteen mukaan hankkeen vastustus on laajaa.

- Tämä ei ole vain töölöläisten käsitys. Myös kaupunginosayhdistykset, asukkaat ja laajalti helsinkiläiset ovat sitä mieltä, että on hyvin epäviisasta myydä ykkösvirkistysalue turismille.

Alueen asukkaita hirvittää kylpylähotellin suuruus ja liikennemäärien kasvu. Hietaniemen rantatiellä kulkee nyt 650 autoa vuorokaudessa. Liikenteen arvioidaan kaksinkertaistuvan. Parkkipaikkapulaa helpotetaan hotellin kellarin 75 autopaikalla.

Helsingin valtuuston käsittelyyn hotellihanke ehtii aikaisintaan loppusyksystä. Poliittista kädenvääntöä seuraa varmasti valituskierre.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 17.05.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.