Mainos

Hietalahden antiikki- ja taidehalli avaa maanantaina

100-vuotiaassa Hietalahden hallissa on 20 antiikki-, taide- ja keräilyalan liikettä. Uudistetun hallin ideana on madaltaa kynnystä antiikki- ja taideliikkeeseen pistäytymiseen.

Antiikki- ja taidehalliksi muuttunut Hietalahden kauppahalli avaa ovensa yhdeksän kuukauden tauon jälkeen maanantaina. Avajaispäivänä halli täyttää komeat sata vuotta.

Hallin avaa kello kymmenen Helsingin kaupungin taidemuseoiden johtokunnan puheenjohtaja Raimo Häyrinen. Avajaisjuhlallisuuksissa Helsingin kaupunginjohtaja Eva-Riitta Siitoselle luovutetaan kauppahallista löytyneet takorautaiset koristeet. Ne jäivät jälkeen, kun hallin katto vaurioitui vuoden 1939 pommituksissa.

Linjamuutoksen jälkeen Hietsun halli on Suomen ensimmäinen antiikin ja taiteen kauppakeskus. Halliin tulee kaksikymmentä antiikki-, taide- ja keräilyalan liikettä, jotka ovat pitkään toimineita ja tunnustettuja alan ammattilaisia. Antiikin lisäksi valikoimissa on entisöintiä, kirjoja, taidelasia ja kehystystä tarjoavia liikkeitä.

Suomen Antiikkimarkkinoiden toimitusjohtaja Kauko Korpela pitää alan kokemusta tärkeänä, jotta palveluiden tulevaisuus voidaan turvata.

Antiikkimarkkinat vuokraa kaupungin omistamaa hallia yrityksille. Myyntipaikkojen suosio on ollut kova, ja tulijoita arvohalliin olisi löytynyt kaksi kertaa enemmänkin.

-Joka päivä Helsingin kaupungin kiinteistövirastosta kysytään, kuka tätä vuokraa. Minullekin on soitettu melkein joka päivä, Korpela myhäilee.

Luomulle kävi ohraisesti

Uudistetun hallin ideana on madaltaa kynnystä antiikki- ja taideliikkeeseen pistäytymiseen. Tuttu talo ja pihan suosittu markkinapaikka puoltavat tätä ajatusta. Vuokrasopimus kaupungin kanssa on solmittu ensi alkuun viideksi vuodeksi.

Helsingin kaupunki remontoi Hietalahden hallin pari vuotta sitten. Luomuhallina markkinoitu kauppapaikka avasi suurin toivein, mutta kauppapaikka ei houkutellutkaan tarpeeksi innokasta ostajakuntaa. Ostajien mukana kaikkosivat lopulta kauppiaat. Halliin päätyihin jäivät vain Ravintola Knossos Agora, Käkösen kahvila sekä Hietalahden hallin pikasuutari, jotka löytää tutuilta paikoiltaan vastakin.

-Mehu- ja ryyniosasto eivät vetäneet ollenkaan, tiivistää kiinteistöviraston talo-osaston toimistopäällikkö Tapio Sademies kokeilua.

Luomuhallin suosiota verotti se, että tarjolla ei ollut tarpeeksi tuoretuotteita, kuten lihaa ja kalaa. Samoihin aikoihin myös keskustan kaupat lisäsivät luomua valikoimiinsa.

Hietalahden antiikki- ja taidehalli on avoinna arkisin kello 10-17 ja lauantaisin 9-14. Joulukuussa kauppaa käydään myös sunnuntaisin kello 12-16.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.