Mainos

Hienosokerin pakkaukseen puolen vuoden tauko

Suomen Sokerin Kirkkonummen tehtaalla viikko sitten syttynyt tulipalo tuhosi täysin yhtiön pakkauslinjat. Tehtaalla pakataan käytännössä kaikki Suomessa myytävä hienosokeri.

-Yksikään koneista ei ole palon jäljiltä käyttökunnossa. Koska uusia ei ole valmiina, menee tuotantolinjan käynnistämiseen varovaisen arvion mukaan yli puoli vuotta. Vahingot nousevat kymmeniin miljooniin euroihin, arvioi toimitusjohtaja Matti Suokas maanantaina.

Suomen Sokeri aloitti heti palon jälkeen hienosokerin kuljetukset samaan Danisco-konserniin kuuluvilta tehtailta Ruotsista ja Tanskasta. Hienosokerista on viime päivinä ollut paikoin pulaa. Kauppojen hyllyt ovat tyhjentyneet paitsi toimituskatkosten myös hamstrauksen seurauksena.

Hankalin tilanne on kuitenkin vähittäiskauppiaiden mukaan jo ohitettu.

Palo osui pahaan aikaan

Tehtaan tomumyllyn räjähdyksestä lähtenyt raju tulipalo osui huonoimpaan mahdolliseen ajankohtaan. Suomen Sokerin Kirkkonummen tehtaalta lähtee näin marjojen säilömisaikaan normaalisti päivittäin satoja tonneja hienosokeria.

-Kyse on isosta logistisesta järjestelystä. Lisäksi Daniscon Tanskan ja Ruotsin tehtaiden on laajennettava tuotantoaan kattamaan myös Suomen tarpeet. Onneksi yhtiöllä on yhtenäinen tuotemerkki, mutta joitain muutoksia esimerkiksi pakkausten kokoon tai ulkonäköön voi tulla. Kuljetukset vauhdittuvat päivä päivältä ja logistiikka lienee kunnossa reilun viikon kuluttua. Sokeria on Daniscon tehtailta saatavissa riittävästi myös Suomen tarpeisiin, sanoo toimitusjohtaja Suokas.

Suomen Sokerin Kirkkonummen tehtaalla työskentelee noin 200 henkilöä, joista yli puolet tuhoutuneella pakkaamolla. Yritys pyrkii järjestämään heille muita töitä, mutta myös lomautukset ovat mahdollisia. Tilanteen selvittely on vielä kesken.

"Pahin jo takana"

Vaikka kauppojen hyllyiltä on hienosokeri päässyt viime päivinä paikoin loppumaan, eivät vähittäiskauppiaat näe syytä sokerin hamstraukseen.

-Pahin päivä oli ilmeisesti maanantai. Olemme jo saaneet ensimmäiset erät Tanskasta ja Ruotsista tuotua sokeria ja tilanne helpottuu päivä päivältä., kertoo market-toimialajohtaja Harri Koponen Osuuskauppa Hämeenmaasta.

- Ongelma koski viikonvaihteen aikana todennäköisesti kaikkia kauppaketjuja. Kirkkonummen tehtaan seisokki ei aiheuta hienosokerin hinnan nousua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.