Mainos

Hienoinen nousuvire jatkui pörssissä

Pörssin yleislinja pysyi nousuvoittoisena myös tiistaina. Hex-yleisindeksin mukaan osakkeiden hinnat kallistuivat päivän aikana keskimäärin 0,3 prosenttia, ja nousun takana olivat ennen muita metalli- ja metsäyhtiöiden osakkeet. Sijoittajien ostotarjouksista 40 kappaletta nousi, 31 pysyi ennallaan ja 18 laski.

Nokian osakkeet hallitsivat pörssikauppaa myös tiistaina. Tiistaipörssin osakevaihto oli jälkipörssi ykkösen jälkeen 372 miljoonaa markkaa, josta Nokian osuus oli lähes puolet eli 184 miljoonaa markkaa.

Nokian molemmat osakkeet halpenivat tiistaina kaksi markkaa, A-osake 230 markkaan ja K-osake 229 markkaan. Markkina-arvioissa Nokian laskua selitettiin Nokian viime päivien vahvaa nousua seuranneella voittojen kotiuttamisella. New Yorkissa ensimmäiset kaupat Nokialla tehtiin 232 markan kurssiin.

Metallin toimialaindeksi vahvistui etenkin Fiskarsin, Konecranesin ja Tampellan nousujen saattamana 1,6 prosenttia. Tampellan osakkeen hinta päätyi tiistaina 11,80 markkaan, joka on osakkeen kuluvan vuoden huippuhinta. Fiskarsin molemmat osakkeet kallistuivat kahdeksan markkaa 358 markkaan ja Konecranes kymmenen markkaa 145 markkaan.

Metsäosakkeista nousussa oli UPM-Kymmene, jolla viimeinen kauppa tehtiin 88 markan kurssiin. New Yorkissa metsäosakkeet kallistuivat maanantaina noin prosentin verran.

Tiistain muita teollisuuden nousijoita olivat metallissa Outokumpu ja Rauma, monialayhtiöistä Hackman ja Instrun molemmat osakkeet sekä muun teollisuuden ryhmässä Aamulehti, Aspo ja Cultorin II-osake. Tiistaina laskivat etenkin pankki- ja vakuutusosakkeet.

Nokian jälkeen päivän vaihdetuin pörssiyhtiö oli Länsivoima 20 miljoonalla markalla. Yhtiön vaihto koostui lähes kokonaan yhdestä kaupasta, jossa salkkua vaihtoi noin 90000 osaketta 19,2 miljoonalla markalla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.