Mainos

"Hidas talouskasvu voi kaataa hallituksen työllisyystavoitteet"

Hallituksen työllisyysohjelman johtaja Harri Skog pelkää, että työttömyyden vähentämiseen tähtäävät toimet jäävät tehottomiksi heikon taloudellisen kasvun vuoksi. Vaikka työvoimahallinto ja edellisetkin hallitukset ovat kokeilleet suurta määrä erilaisia työllistämiskeinoja, työttömyyden alentuminen on käytännössä pysähtynyt.

Valoa ei näy lähitulevaisuudessakaan, ellei talous käänny nousuun, Skog sanoo UP-Uutispalvelun maakuntalehdille tekemässä haastattelussa.

Skog sanoo uskovansa, että jos kansainvälinen talous paranee ja Suomessakin taloudellinen kasvu on kohtuullista, työttömyys voisi alkaa taittua ensi vuonna.

Skogin mukaan yksi keino tehostaa tukijärjestelmien kannustavuutta olisi työmarkkinatuki. Lähes miljardin euron menoerää tulisi pienentää, koska siitä on hänen mukaansa tullut eräänlainen kansalaispalkka. Miljardin euron summasta aktiivitoimiin menee nykyään vain viidennes, minkä lisäksi menot vielä kertautuvat esimerkiksi sosiaalimenoina, toimeentulotukimenoina ja asumistukimenoina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.