Mainos

Hevonen sai oman asianajajan Kajaanissa

Harvoin hevoselle määrätään omaa lakimiestä, mutta 6-vuotiaalla Tricky Hopella sellainen on. Kajaanin käräjäoikeus on määrännyt hevoselle tilapäisen asiainhoitajan, kun hevosen omistajaksi rekisteröidyt hevosen toinen kasvattaja ja hevosen entinen valmentaja eivät pääse yksimielisyyteen omistussuhteista. Epäselvyyksien vuoksi hevonen on kilpailukiellossa.

Sopua ei löytynyt asian valmisteluistunnossa keskiviikkona, vaikka oikeuden puheenjohtaja siihen melko suorasanaisesti patisti.

-Tässä on pitkä prosessi edessä, jos sopua ei synny. Käräjäoikeus antaa päätöksen loka-marraskuussa ja siitä voi valittaa hovioikeuteen. Siellä juttu kestää vuoden, käräjätuomari Heino Huttu opasti osapuolia.

Mitä sovittiin?

Kiistakapulaksi joutunut ori siirtyi Suomussalmelle paikallisen harrastajan valmennukseen loppuvuodesta 2008. Kasvattajan mielestä valmentajalle tuli luvattua hoitoa, valmentamista ja kilpailuttamista vastaan kolmannes hevosesta, kun taas valmentaja sai omasta mielestään puolikkaan.

Huhtikuun lopulla kasvattaja ei ollut enää tyytyväinen kimppakaverinsa valmennus- ja ajotaitoihin, vaan otti hevosen itselleen mukaansa Oulun Äimärautiolla juostun startin jälkeen. Hevonen saavutti kesällä kahdeksassa startissa viisi ykkössijaa ja rahaa yli 14000 euroa. Ensimmäisen voitto tuli jo kolme viikkoa valmentajanvaihdoksen jälkeen.

Kasvattajan mukaan hevosen perusvalmennus oli hoidettu hyvin, mutta kilpailukuntoon saattaminen oli pahoin laiminlyöty, minkä vuoksi aiempi sopimus ei ollut enää pätevä. Hevosen lihaksisto oli ollut jumissa, kengityksessä korjattavaa ja hampaissa piikkejä.

Kanteita satelee

Kasvattajan hakemaa yhteisomistajuuden purkua käsitellään seuraavan kerran Kajaanin käräjäoikeudessa syys-lokakuun vaihteessa kahden päivän ajan. Tuon päätöksen jälkeen odottaa valmentajan hakema kimpan purkua, hevosen myyntiä ja rahojen jakamista koskeva kanne.

Kasvattaja puolestaan vaatii omalla kanteellaan hevosen lakimiehen vaihtamista kajaanilaisesta helsinkiläiseen. Perjantaina käräjäoikeuteen jätettiin myös vahingonkorvauskanne, jossa kasvattaja hakee hevosen nykyiseltä lakimieheltä ja Suomen Hippokselta korvauksia kilpailukiellosta johtuvista palkintorahojen menetyksistä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.