Mainos

"Heterot ei kelpaa kuin siittämään ja synnyttämään"

Rekisteröityjen parien adoptio-oikeus on puhuttanut tänään eduskunnassa. Asia on nostattanut selvästi vähemmän intohimoja kuin parisuhde- ja hedelmöityshoitolakien käsittelyt aiemmin, mutta muutamia kärkkäitä kommentteja asia kirvoitti.

Muun muassa Perussuomalaisten Pentti Oinonen näki asian niin, että perheen sisäinen adoptio tehdään mahdolliseksi, jotta "homot ja lesbot saisivat leikkiä vanhempia valtion suojeluksessa".

- Heteromies ei kelpaa kuin vain siittämään ja heteronainen synnyttämään. Tämä ei ole lapsen etu eikä se ole biologisen vanhemman etu, Oinonen laukoi..

Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäen mielestä asiassa on kyse ennen muuta lapsen edusta. Kristillisten puheenjohtaja Päivi Räsänen totesi sen sijaan, että esitys muuttaa perustavasti äitiyden ja isyyden käsitteitä.

- Väitän, että ei ole kyse lasten oikeudesta vaan poliittisesta tavoitteesta rinnastaa kahden samaa sukupuolta olevan liitto miehen ja naisen avioliittoon, Räsänen totesi.

Arvostelijat näkivät lainmuutoksessa myös isyyden vähättelyä ja pelkäsivät, että tällaisen adoption myötä lapselta viedään toinen vanhempi.

Oikeusministeri Tuija Brax piti arvostelijoiden kommentteja aiheettomana pelotteluna. Hän huomautti myös, ettei laki anna kenellekään automaattisesti oikeutta adoptioon.

Lakiesitys tarjoaa rekisteröidyssä parisuhteessa eläville mahdollisuuden adoptoida toisen puolison lapsen. Eduskunta aloitti lakiesityksen päätöskäsittelyn tänään. Esityksestä äänestetään ensi viikolla ja sen uskotaan menevän läpi selvin luvuin

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.