Mainos

Hetemäki HS:ssä: Suomalaisten pitää hyväksyä palkkaerojen kasvu

Suomalaisten pitää hyväksyä palkkaerojen kasvu, valtiovarainministeriön valtiosihteeri Martti Hetemäki sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa.

Palkkaerojen kasvu parantaisi työllisyyttä, ja korkealla työllisyysasteella on mahdollista maksaa palvelut ja tulonsiirrot, Hetemäki sanoo.  

– Tilanne on paljon pahempi kuin yleisesti ajatellaan. Meillä on pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta, sen etuudet ja palvelut, mutta työllisyysaste on eteläeurooppalainen, Hetemäki sanoo haastattelussa.  

Hetemäki muistuttaa lehden haastattelussa, että velkaantumisen pysäyttämiseksi työikäisistä riittävän monen pitää käydä töissä. Nyt ei käy. Työllisyysaste on vain 68,5 prosenttia. Tavoite on 72 prosenttia.

– Kyllä tavallinen valveutunut ihminen tajuaa, että kun väestö vanhenee, eikä riittävän moni työikäinen käy töissä, niin rahat loppuvat, Hetemäki toteaa haastattelussa.

Hetemäki on valtiovarainministeriön korkein virkamies.  

Valtiovarainministeriön virkamiesjohto kokoontuu tänään ministeriön sisäiseen budjettiriiheen Espoon Moisniemessä. Ensi vuoden talousarvioehdotusta käsitellään valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) johdolla.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.