Hesburgerin laajentuminen Lähi-itään yskii pahasti

Hampurilaisyhtiö Hesburgerin suunnittelema laajentuminen Lähi-itään junnaa yhä alkutekijöissään. Hesburgerin perustaja Heikki Salmela arvioi, että ensimmäinen hampurilaisravintola avautuu Kuwaitiin aikaisintaan vuonna 2010.

-Yhtään ravintolaa ei ole vielä avattu. Olemme pahasti jäljessä budjetoidusta aikataulusta, Salmela myöntää.

Hesburger ilmoitti vajaat kaksi vuotta sitten aikomuksista laajentaa liiketoimintaansa kahdeksaan Lähi-idän maahan, kuten esimerkiksi Kuwaitiin, Saudi-Arabiaan, Iraniin ja Irakiin.

Hesburger solmi franchising-sopimuksen kuwaitilaisen pörssiyhtiön UFIG:n kanssa, mutta toistaiseksi yhteistyö ei ole sujunut toivotulla tavalla.

-Mitään hätää ei ole, koska myimme lisenssin, eikä meillä varsinaisesti ole rahallisia investointeja siellä kiinni, Salmela kertoo.

Salmelan mukaan toiminnan aloittamisessa Lähi-idässä suurimpina ongelmina ovat sopivien raaka-aineiden löytäminen ja edullisten liikepaikkojen hankkiminen.

-Tämä on ollut selvästi vaikeampaa kuin mitä olimme odottaneet, Salmela tiivistää.

Hesburgerin on yhä määrä rakentaa Lähi-itään kastiketehdas sen jälkeen, kun yhteistyökumppanin toiminnot ovat edenneet riittävän pitkälle.

-Emme missään vaiheessa ajatelleet, että tämä olisi ollut helppoa. Olemme kuitenkin edelleen toiveikkaita toiminnan aloittamisen suhteen, Salmela muotoilee.

Hesburger on yrittänyt Lähi-idässä aiemminkin ilman tulosta. Vuonna 2004 Hesburger avasi ravintolan Syyrian Damaskokseen, mutta se suljettiin kaksi vuotta myöhemmin.

Hesburgerilla on tällä hetkellä ravintoloita Suomen lisäksi Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Saksassa. Yhtiö on laajentanut viime vuosina rajusti etenkin Baltian maissa, joissa sillä on toiminnassa jo runsaat 40 ravintolaa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat