Mainos

Hesburgerin kaasuvoimalahanke sai kritiikkiä

Suomen luonnonsuojeluliiton mukaan hampurilaisketju Hesburgerin aie hävittää kaikki ravintolajätteensä omassa kaasuvoimalassa on ympäristön kannalta kestämätöntä.

-Kertakäyttöastioiden suurimmat ympäristöhaitat syntyvät valmistusvaiheessa. Jos Hesburger ja muut pikaruokalat haluavat tehdä hyvää ympäristölle, niitten kannattaisi siirtyä kestoastioihin.

Luonnonsuojeluliitto muistuttaa lisäksi, että ruoanjätteiden hävittäminen polttamalla on tyhmää, kompostointi on tähän parempi menetelmä. Ja jos Hesburger haluaa tuottaa biojätteistään energiaa, se voisi hankkia biokaasulaitoksen, joka mädättää tuotteet tuottamatta lainkaan tuhkaa tai päästöjä ilmaan.

Luonnonsuojeluliitto paheksuu sitä, että kauppa- ja teollisuusministeriö on tukemassa Hesburgerin hanketta.

-Ministeriön tulisi vihdoinkin siirtää jätteenpoltolle menevä valtava tukivirta jätelain ensisijaisen tavoitteen eli ennalta ehkäisyn tukemiseen.

Hesburger selvittää parhaillaan oman pienen kaasuvoimalan rakentamista Etelä-Suomen alueelle.

-Käytämme poltettavia ja maatuvia materiaaleja kaikessa pakkaamisessa, mutta tuntuu hölmöltä kompostoida ne ja heittää käypää energiaa maahan, perusteli Hesburgerin hallituksen puheenjohtaja Heikki Salmela voimalasuunnitelmaa.

Salmelan mukaan kaasuvoimala perustuisi entimos-teknologiaan ja sen teho olisi noin 3,5 megawattia. Tuotetusta energiasta noin kolmannes saataisiin sähkönä ja loput lämpönä. Sijaintipaikkakunta voisi hyödyntää voimalan tuottaman lämmön.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.