Mainos

Hesburger suunnittelee omaa kaasuvoimalaa

Hampurilaisketju Hesburger selvittää oman kaasuvoimalaitoksen rakentamista. Etelä-Suomeen rakennettava energialaitos tuottaisi sähköä ja lämpöä pakkausmateriaalia polttamalla. Uuden teknologian avulla Hesburger voisi muuttaa käytetyt pakkaukset energiaksi, josta riittää sähköä ketjun kaikille toimipisteille.

-Yhtiömme tavoitteena on, että ravintoloistamme ei viedä enää yhtään pakkausmateriaalia kaatopaikoille, kertoo Hesburgerin hallituksen puheenjohtaja Heikki Salmela.

Laitos tarvitsee viikossa 2-3 rekkakuormallista polttoainetta. Hesburgerin oma energiajäte ei kuitenkaan riitä pyörittämään koko laitosyksikköä ja siksi lisäpolttoaineena käytetään haketta tai muuta polttoon sopivaa materiaalia.

Kaasuvoimala on tarkoitus toteuttaa parin vuoden sisällä. Parhaillaan Hesburger etsii laitokselle sijaintipaikkakuntaa ja runsaan hehtaarin kokoista tonttia.

-Voimala aiotaan rakentaa Porin ja Porvoon rajalinjan eteläpuoliselle alueelle. Haemme yhteistyötä kunnan kanssa, joka voisi hyödyntää kaasuvoimalasta syntyvän lämmön, Salmela kertoo.

Uuden voimalaitoksen teho olisi noin 3,5 megawattia. Kaasuvoimalan tuottamasta energiasta noin kolmannes saataisiin sähkönä ja loput lämpönä. Sähköenergia voidaan syöttää yleiseen sähköverkkoon ja lämpö ohjata kaukolämpöverkkoon.

Hesburger-ketjulla on nykyisin 180 toimipistettä, joissa työskentelee noin 4 000 työntekijää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.