Mainos

Hesburger-pomolta kehut ehdotukselle Mäkkäri-verosta

Keskustanuorten ehdotus roskaruoalle, makeisille ja energiajuomille lätkäistävästä "Mäkkäri-verosta" sopii mainiosti Hesburgerin perustajalle Heikki Salmelalle. Salmela ei nimittäin usko ehdotetun veron juuri koskettavan pikaruokaravintoloita.

– On virheellinen käsitys, kun Hesburgerin ja McDonalds'in yhteydessä puhutaan roskaruoasta. Hampurilaisravintoloiden ruokien valikoima on niin terveellistä kuin olla ja voi. Jos tässä ruvetaan raaka-aineita verottamaan, se sopii meille oikein hyvin, sillä koulukeittoloiden ja työpaikkaruokaloiden ruoan hinta tulee nousemaan, Salmela arvioi Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew -ohjelmassa.

Salmela ei kiistä syyllisyyttään kysyttäessä hänen osuudestaan suomalaisten ylipaino-ongelmiin.

– Luulen, että kaikki Suomessa ruokaa tekevät siihen syyllistyvät.

– Suurin syy on kuitenkin siinä, että ihmiset syövät liikaa, syövät ajankulukseen ja liikkuvat sekä nukkuvat liian vähän, Salmela jatkaa.

Salmelan mukaan suomalaiset ovat hyvin perillä siitä, mikä on terveellistä ja kohtuullista, mutta terveelliseen elämään tarttuminen on vaikeaa.

– Minulla on ollut kovasti sitä vikaa, ja eilenkin otin polkupyörän ja ajoin Turusta Naantaliin ja takaisin, Salmela rohkaisee.

Salmela uskoo, että keskustanuorten ehdotus kolhaisisi erityisesti konditoria-, jäätelö- makeisteollisuutta.

– Mutta keskustanuorissa on selvää poliitikkoainesta, ei muuta kuin veroja lisää joka paikkaan. He ovat harjoitelleet tämän loistavasti, hän murjaisee.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.