Mainos

Hervannassa alastomana riehunut katuu tekoaan – esitutkinta päätökseen

Tampereen Hervannassa heinäkuun alussa riehunutta miestä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja vahingonteosta. Varsinais-Suomen poliisi on saanut päätökseen tapaukseen liittyneen esitutkinnan.

Poliisi hälytettiin heinäkuun 4. päivän aamuyöllä Hervantaan ottamaan kiinni alastonta sekavaa miestä, joka seisoi linja-auton edessä. Hän oli rikkonut nyrkeillään yhden bussin ikkunalaseista. Ulkomaalainen mies ei ymmärtänyt kielimuurin ja tilansa vuoksi poliisin käskyjä ja vastusti pidätystä. Poliisi joutui käyttämään tilanteessa voimakeinoina muun muassa pamppua ja kaasusumutetta. Tätä ennen mies oli kiinniottotilanteessa poliisin mukaan purrut poliisimiestä haalareiden läpi.

Mies kertoi kuulustelussa, ettei hänellä ollut muistikuvia tapahtumista. Tapaus sai laajalti julkisuutta, sillä välikohtaus oli kuvattu videolle ja ladattu muun muassa YouTubeen. Poliisin mukaan mies kauhistui nähtyään videon ja oli erittäin pahoillaan tapahtuneesta.

Mies on pyytänyt videota poistettavaksi netistä hänen yksityiselämäänsä loukkaavana. Muita vaatimuksia miehellä ei tapahtumien suhteen ole.

Poliisin voimatoimista arvio myöhemmin

Myös Pirkanmaan poliisin otteista tilanteessa on aloitettu rikostutkinta. Poliisin toimintaa tutkitaan Varsinais-Suomen poliisilaitoksella valtakunnansyyttäjän pyynnöstä mahdollisena virkavelvollisuuden rikkomisena. Poliisin tiedotteen mukaan kiinniottotilanteessa miehelle ei tullut vammoja muutamia mustelmia lukuun ottamatta.

Tapahtuman osapuolia on kuultu ja poliisin voimankäyttöä arvioivat asiantuntijalausunnot ovat siirtymässä lähipäivinä tutkinnanjohtajalle, Länsi-Suomen syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä Pertti Lahtiolalle. Hänen arviotaan tapahtumista joudutaan todennäköisesti odottamaan muutamia viikkoja kesälomien yli.

Mies ei elämöinyt aamuyössä ensimmäistä kertaa. Poliisin mukaan miehen läheiset olivat yrittäneet saada häntä hoitoon tapausta edeltäneinä päivinä vastaavanlaisen käyttäytymisen takia. Mies ei ollut suostunut menemään hoitoon.

Poliisien saapuessa tapahtumapaikalle oli paikalla ollut myös miehen entinen vaimo. Hän oli yrittänyt soittaa paikalle apua, mutta mies oli rikkonut hänen puhelimensa, jolloin nainen päätti vetäytyä tilanteesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.