Mainos

Hervannan taposta syytteet kahdelle – eteiseen surmattu yritti estää kaksikkoa poistumasta asunnosta

Tampereen Hervannan henkirikoksesta epäillyt miehet saivat syytteet taposta Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Kolmikymppinen mies pahoinpideltiin kuoliaaksi asunnon eteisessä maaliskuun lopussa. Mies oli ollut asunnossa vierailulla.

Syyttäjän mukaan 37- ja 41-vuotiaat epäillyt tappoivat uhrin teräaseella yhdessä tai jompikumpi epäillyistä teki teon yksin.

Tapahtumat saivat syyttäjän mukaan alkunsa, kun kaksikko oli yhdessä kolmannen, 32-vuotiaan miehen kanssa päättänyt ryöstää Hervannassa asuvan miehen ja naisen.

Syyttäjän mukaan 32-vuotias epäilty oli tuntenut asunnon asukkaat ja kertonut, että "he ovat heikkoja ja heidät voi helposti ryöstää". 32-vuotias oli sopinut asukkaiden kanssa tulevansa asunnolle ostamaan huumeita, haastehakemuksessa kerrotaan.

Kaksikko oli varustautunut vierailulle muun muassa aseella ja teräaseella.

Sisään tunkeuduttiin aseella

Kun mies oli tullut avaamaan asuntonsa oven, 41-vuotias oli ottanut tätä kaulasta kiinni ja osoittanut aseella kylkeen. Epäillyt olivat siten päässet sisälle, jossa 41-vuotias oli etsinyt keittiön kaapeista, jääkaapista ja pakastimista anastettavaa. 37-vuotias oli käskenyt asunnossa asuvaa naista lattialle mahalleen makaamaan.

Miehet kuulivat kuitenkin ääniä asunnosta ja lähtivät pakenemaan.

Eteisessä he kohtasivat asunnossa vierailulla olleet miehen ja naisen, jotka yrittivät estää miehiä pakenemasta. Tässä vaiheessa kaksikon epäillään pahoinpidelleen miehen kuoliaaksi teräaseella. Uhria oli myös lyöty jollakin, mahdollisesti aseella. Myös naista lyötiin kasvoihin ja potkittiin.

Syyttäjä vaatii kaikille kolmelle rangaistusta törkeästä ryöstöstä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta sekä 32-vuotiaalle törkeästä kuolemantuottamuksesta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.