Mainos

Herttoniemen koulumurrosta vankeutta

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 35-vuotiaan miehen kolmesta varkaudesta ehdottomaan vankeuteen. Yksi kohteista oli heinäkuun lopussa Herttoniemen yhteiskoulu, josta vietiin mm. tietokoneita.

Lokakuussa 2013 mies murtautui ikkunan rikkomalla Apollonkadulla sijaitsevaan ompelimoon ja vei 50 euroa käteistä, saksia ja kaksi paria villasukkia.

Samana päivänä kohteena oli niin ikään Töölössä sijaitseva rakennusliike, jonka kassakaapista mies vei taloyhtiön avaimia ja kellarista työkoneita ja akkuja 5000 euron arvosta.

Heinäkuun 2014 lopussa mies tunkeutui toisen miehen kanssa Herttoniemen yhteiskouluun keittiön avoimesta ikkunasta. Kaksikko anasti koulun ruokalasta ja opetustiloista tietokoneita, näyttöjä, kameroita, kaiuttimia, kiikareita, mikroskooppeja, videotykin sekä opetusmateriaalia. Ruokalasta lähti myös kakkulapioita ja 60 euroa käteistä.

Ei törkeä varkaus

Syyttäjä vaati koulumurron osalta rangaistusta törkeästä varkaudesta, koska viedyn omaisuuden arvo oli yli 10000 euroa.

Summa oli kuitenkin laskettu hankintahinnoista ja oikeus katsoi niiden arvon käytön takia alentuneen noin puoleen. Tämän takia kyse oli perusmuotoisesta varkaudesta.

35-vuotias mies on tuomittu rikoksista aiemminkin. Sen takia tuomio oli ehdotonta vankeutta.

Mies määrättiin maksamaan murtojen asianomistajille korvauksia vahingoista yhteensä noin 35000 euroa. Suurin yksittäinen summa oli 16000 euroa. Museokadun asunto-osakeyhtiössä jouduttiin uusimaan lukkoja murron jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.