Mainos

Herttoniemen hyppyrimäkiturma: Kaksi liikuntaviraston työntekijää epäiltyinä

Poliisi on edennyt 16-vuotiaan tytön kuolemaan johtaneen Herttoniemen hyppyrimäkiturman rikostutkinnassa. Epäiltyinä on tässä vaiheessa kaksi Helsingin kaupungin liikuntaviraston henkilöä.

– Kahta kuullaan epäillyn asemassa. Siitä lähdetään liikkeelle, tutkinnanjohtaja Kirsi Kanth sanoo MTV Uutisille.

Epäiltyjen kuulustelut alkavat tällä viikolla. Kanth ei ota kantaa siihen, missä tehtävässä he toimivat liikuntavirastossa.

16-vuotias tyttö kuoli, kun hän laski Helsingin Herttoniemessä hyppyrimäen alastulorinteessä olevaan teräsvaijeriin toissa viikonloppuna. Tytön kanssa rinnettä laskeneet laskeneet 17- ja 18 -vuotiaat nuoret loukkaantuivat.

Poliisi tutkii turmaa kuolemantuottamuksena ja mahdollisena kahtena vammantuottamuksena. Vammantuottamus on asianomistajarikos, jossa uhrien pitää itse vaatia tutkimusta. Toista loukkaantunutta ei ole vielä kuultu. 

Rikosepäilyt kaupungin osallisuudesta perustuvat siihen, ettei hyppyrimäkeen viritetystä vaijerista mahdollisesti varoitettu kattavasti. Myös hyppyrimäen alue oli aidattu vain osittain.

Liikuntaviraston mukaan Herttoniemen hyppyrimäen turmavaijeri on ollut alastulorinteessä ainakin 30 vuotta, joten turmavaijerin alkuperäisen virittäjän tai virittäjien selvittely voi olla haastavaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.