Mainos

Tuttu kolmikko ELC:issä: Tällainen on unelmien EU

MTV3:n Enbuske & Linnanahde Crew'ssa koettiin tänään varsinainen titaanien taisto, kun eurovaaliehdokkaat Paavo Väyrynen (kesk.), Alexander Stubb (kok.) ja Mikael Jungner (sdp) keskustelivat EU:n tulevaisuudesta.

Stubbin mukaan Euroopan Unioni tulee aina olemaan enemmän kuin kansainvälinen järjestö mutta vähemmän kuin liittovaltio.

Väyrysen mukaan EU:n suurin ongelma tällä hetkellä on se, että päätöksiä ei tehdä lähellä ihmistä vaan unioni ylikansallisella päätöksenteollaan puuttuu yhä enemmän jäsenvaltioiden asioihin.

Jungnerin mukaan EU on jo melko pitkällä, mutta paljon on vielä tekemistä, ennen kuin koko alueella kaikki saavat elää vapaina ja itsenäisinä mutta että kaikilla olisi myös yhteiset, reilut säännöt.

Jungnerin mukaan pienissä asioissa, kuten esimerkiksi nuuskan myynnissä ja vedonlyönnissä, voi olla eri sääntöjä EU:n sisällä, mutta työelämässä säännöt pitää olla selkeät.

EU-armeijasta kolmikolla oli selkeät mielipiteet. Väyrysen mukaan EU on parhaimmillaan silloin, kun se ei ole sotilasliitto. 

Jungnerin mukaan Euroopan pitäisi olla niin vahva, ettei kukaan hyökkäisi tänne - nyt ei hänen mukaansa näin vielä ole. Jungnerin unelma on, että EU:lla olisi vahva, omilla jaloillaan seisova ja yhteinäinen puolustuspolitiikka.

Herrakolmikko puhui myös muun muassa EU:n eri kolkkien asuttamisesta.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.