Mainos

Heroiinioikeudenkäynti päätökseen

Neljän päivän käsittely Helsingin käräjäoikeudessa laajassa heroiinin- ja amfetamiinin salakuljetusjutussa saatiin päätökseen tänään. Jutussa on syytettynä kymmenen henkilöä, joista seitsemän vastaa vangittuina. Tuomiot julistetaan ensi viikon torstaina.

Poliisin huumerikosyksikkö on tutkinut juttua vuodesta 1997 alusta lähtien. Tapaukseen liittyen kaksi virolaista henkilöä on jo tuomittu yli seitsemän vuoden vankeusrangaistuksiin amfetamiinin salakuljetuksesta.

Nyt päättyneessä huumejutussa on kysymyksessä huomattavista määristä erittäin vaarallisia huumeita. Tutkinnoissa on selvinnyt, että Tukholmasta Suomeen tuotiin syksyn 1997 aikana yhteensä yli kilo heroiinia ja lisäksi suuria määriä amfetamiinia. Poliisi takavarikoi Helsingin Merihaassa erään asunnon kellarikomerosta 543 grammaa ruskeaa heroiinia ja 234 grammaa amfetamiinia.

Huumesalakuljetuksen ja välittämisen pääepäilty on kesällä 1995 vankilasta vapautunut liikkeenharjoittaja, josta poliisi antoi kansainvälisen etsintäkuulutuksen. Henkilö pidätettiin Tukholmasta helmikuussa.

Paitsi huumeita, on poliisi löytänyt etsinnöissään myös ampuma-aseita, patruunoita sekä toimintakuntoisen käsikranaatin. Tutkinnan yhteydessä poliisi on takavarikoinut tai ulosmitannut rahaa sekä tavaraa yhteensä 450 000 markan arvosta, muunmuassa useita autoja ja arvopapereita.

Takavarikkoon saatujen huumausaineiden katumyyntiarvon on arvioitu olevan yli kaksi miljoonaa markkaa.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja