Mainos

Heroiinia niellyt: Luulin aineen olevan kokaiinia

Yli puoli kiloa heroiinia niellyt Mario Medina Tascon on saanut viiden ja puolen vuoden vankilatuomion törkeästä huumausainerikoksesta.

24-vuotias espanjalaismies jäi kiinni kesäkuun lopulla Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Hänellä oli heroiinia vatsassaan ja repussaan yhteensä 673 grammaa. Kyseessä oli suurin heroiinitakavarikko vuosiin.

Oikeudessa mies myönsi salakuljetuksen teon, mutta kertoi luulleensa aineen olleen kokaiinia. Käräjäoikeus ei pitänyt tätä kertomusta uskottavana.

Mies kertoi oikeudessa teon syyksi heikon taloustilanteensa.

- Ei ollut rahaa elättää perhettä ja maksaa asuntoa, mies sanoi.

Kahden lapsen isälle oli luvattu aineen kuljetuksesta 4000 euron palkkio. Lasti oli tarkoitus kuljettaa Helsingin kautta Barcelonaan. Mies sai toimeksiannon Espanjasta ja haki huumeet Italiasta, josta hän lensi Suomeen 577 grammaa heroiinia elimistössään.

- Suomessa tarkoitukseni oli vain hankkia lentolippu Barcelonaan ja mennä sen jälkeen hotelliin poistamaan huumeet, hän kertoi.

Aikaisemmin mies kertoi etsineensä espanjalaisen organisaattorin pyynnöstä sopivia salakuljetusreittejä. Kun muuta ei ollut tarjolla, hän suostui kuriiriksi hengenvaaralliseen salakuljetukseen.

Käräjäoikeus otti huomioon miehen roolin, mutta oikeuden mukaan teko oli suunnitelmallinen ja osa muuta toimintaa huumeiden salakuljetuksen hyväksi.

Haluaa vankilaan Espanjaan

Avoimesti teosta oikeudessa kertonut mies esitti toiveen, ettei syyttäjä tyytyisi käräjäoikeuden päätökseen ja hän pääsisi mahdollisimman nopeasti Espanjaan suorittamaan tuomiotaan.

Hänen toiveensa on päästä auttamaan perhettään, jota uhkaa kodista häätö. Mies esitti toiveen siitäkin huolimatta, että Espanjassa ensikertalainen istuu tuomiostaan noin kolme neljäsosaa, kun Suomessa selviäisi puolella.

Lainvoimaisen tuomion jälkeen tuomittu voi hakea siirtoa kotimaahansa. Asiasta päättävät oikeusministeriö yhdessä Espanjan oikeusviranomaisten kanssa.

Vantaan käräjäoikeus antoi asiassa tuomionsa tänään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.