Mainos

Hermot kiristyivät juhannuksen paluuliikenteessä

Eilisiltainen juhannuksen paluuliikenne sai monen autoilijan hermot kiristymään.

Liikenneviraston liikennekeskuksen päällikön Juha Alikoiviston mukaan pahimmat pullonkaulat olivat viitostiellä, kuutostiellä ja ysitiellä välillä Lappeenranta-Kouvola, Heinola-Mikkeli ja Saaristotie. Noissa nopeus sahasi nollasta kahdeksaankymppiin ja monen matka-aika vähintään tuplaantui. Saaristotiellä autoilijat seisoivat jonoissa paikoin jopa puolitoista tuntia.

– Ei tilanne ihan normaali todellakaan ollut, vaikka joka vuosi juhannuksena on ollut ruuhkia. Pahin kellonaika sijoittui iltapäivällä kolmesta seitsemään, mutta ruuhkat jatkuivat monin paikoin puoleenyöhön. Uskon, että suurin syy yhtäjaksoisiin ruuhkiin oli se, että juhannuksen kelit muuttuivat huonoksi koko Suomessa ja ihmiset päättivät lähteä pois lomanviettopaikoistaan, Juha Alikoivisto jatkaa.

Keskinopeus ruuhkissa oli 0-80 km/h. Viitos -ja kuutostiellä nopeus oli välillä täysin pysähtynyt. Ruuhkateillä ajoi keskimäärin noin 1 500 autoa tunnissa.

– Ruuhkissa sattui jonkin verran peräänajoja, jotka pahensivat ruuhkia ja laskivat nopeutta entisestään. En kuitenkaan usko, että vastaavia ruuhkia voidaan välttää, sillä teiden välityskyky on rajallinen. Tärkeää olisi, että ajettaisiin rauhallisesti ja toisaalta, jos mahdollista ajoitettaisiin matka ruuhkahuippujen ulkopuolelle, Alikoivisto muistuttaa.

Vietitkö aikaasi juhannusruuhkissa? Lähetä ruuhkakuvia osoitteeseen uutiset@mtv3.fi tai tekstiviestillä 16316

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.