Mainos

Herlin pistäisi yliopistot nippuun

Yliopistoväki saa taas tutista maakunnissa, sillä Suomen tärkein vientiala teknologiateollisuus karsisi kovalla kädellä korkeakouluhallintoa.

Teknologiateollisuus laskee, että Suomessa pitäisi hallinnollisesti olla korkeintaan 6-8 yliopistoa ja 12-14 ammattikorkeakoulua. Nyt niitä on lähes kaksi kertaa enemmän.

- Tämän pyrkimyksen voisi tiivistää niin, että tarvitaan selkeyttä ja erikoistumista, sanoo Teknologiateollisuuden innovaatioryhmää vetänyt Antti Herlin.

Työryhmän tavoitteena on, että korkeakouluopetus paranisi ja kansainvälistyisi eli laatua määrän sijasta.

Harjoitus ei jäisi pelkästään hallinnolliseksi tiivistämiseksi, vaan erittäin todennäköisesti joitakin yksiköitä pitäisi lakkauttaa. Herlin ei ota kantaa, mikä on teknologiateollisuuden lakkautuslista.

- Kaupungistuminen kehittyy ja pienet kaupungit ovat jo pitkään olleet muuttotappion tiellä. On selvää, että väkisin ei voida pitää yllä jokaista paikkaa, missä tällä hetkellä toimitaan, Herlin sanoo.

Teknologiateollisuus pyrkii saamaan koulutustavoitteitaan seuraavaan hallitusohjelmaan. Poliitikoille maakuntien korkeakouluyksiköiden karsiminen on vaikea asia. Viime maaliskuussa päätettiin lopettaa Kajaanin opettajakoulutus, ja kainuulaiset muistavat sen ensi kevään vaaleihin asti.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.