Herkulliset samppanjadrinkit

Pelkkään kuohujuomaan kyllästyneet saavat vaihtelua ylellisistä drinkeistä. Kokeile vaikkapa ranskalaista klassikkoa tai Salaista ihastusta!

Samppanjasta saa taiteiltua erilaisia viehättäviä ja koristeellisia juomasekoituksia!

Classic French 75

Yksi lasillinen

6 cl konjakkia (tai giniä)
1 tl hienoa sokeria
11/2 cl sitruunamehua
n. 15 cl kuivaa samppanjaa

Yhdistä konjakki, sokeri, sitruunamehu ja jää cocktailsekoittimessa ja ravista hyvin. Kaada viilennettyyn Collins-lasiin, joka on puolilleen jäillä täytetty. Kaada samppanja lasiin. Tarjoile pillin kera.

Sparkling Ginger Daisy

Yksi lasillinen

3 cl giniä
3 cl inkiväärilikööriä
2 rl sitruunamehua
1 tl grenadiinia
Kuivaa samppanjaa

Yhdistä gini, inkiväärilikööri, sitruunamehu ja grenadiini jäillä täytetyssä sekoituslasissa. Sekoita, kunnes juoma on hyvin viilentynyt ja valuta samppanjahuiluun. Kaada samppanja joukkoon.

Voit koristella drinkin maraschino-kirsikalla ja "huurtaa" lasin reunat sokerilla.

Secret Crush

Yksi lasillinen

n. 15 cl Cava brut rosea
1 ruskea sokerikuutio
4–5 tippaa angosturaa
21/5 cl Camparia
1 sitruunankuorikierre

Kaada 41/2 cl kuohuviiniä samppanjahuiluun. Aseta sokerikuutio baarilusikkaan ja imeytä siihen angostura. Laita kuutio varovasti huiluun.

Odota hetki, kunnes kaadat päälle lopun kuohuviinin. Lisää Campari. Kierrä sitruunankuori drinkin koristeeksi ja nauti.

Douglaskuusen makuinen gini

Noin 16 drinkkiä

1 (13–15 cm pitkä) puhdistettu ja tuore douglaskuusen oksa
1 (750 ml) pullo giniä

Laita oksa ginipulloon, peitä ja anna olla vuorokauden ajan, mutta ei kauempaa. Poista oksa ja käytä juoma. Gini säilyy huoneenlämmössä jopa vuoden verran.

Douglas Fir Sparkletini

Yksi lasillinen

41/2 cl douglaskuusen makuista giniä
21/5 cl vaaleaa karpalomehua
21/5 cl sitruunajuomaa
21/5 cl makusiirappia
Loraus kuivaa samppanjaa tai kuivaa kuohuviiniä
Pieni douglaskuusen oksa koristeeksi
1 tuore tai pakastettu karpalo

Täytä cocktailsekoitin jäillä. Lisää gini, karpalomehu, sitruunamehu ja siirappi. Peitä ja sekoita voimakkaasti. Valuta martinilasiin ja lisää samppanja. Koristele kuusenoksalla ja lisää karpalo mistelimäisen efektin aikaansaamiseksi.

Reseptit: www.npr.org

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat