Herbalife kiistää maksaongelmat

Yhtiö kertoo tutkituttaneensa maksavaurioiden yhteyden Herbalife-tuotteisiin ulkopuolisilla asiantuntijoilla. Heidän mukaansa lisäravinteet eivät ohjeiden mukaisesti käytettyinä aiheuta ongelmia.

Luontaistuotevalmistaja Herbalife kiistää, että sen lisäravinnetuotteiden käyttö aiheuttaisi maksavaurioita. Yhtiön tiedotteen mukaan epäilys pohjautuu tutkimustuloksiin, jotka eivät todista ongelmien johtuvan heidän tuotteidensa käytöstä.

Euroopan maksatutkijoiden julkaisu Journal of Hepatology kertoi viime viikolla, että kaksi ihmistä on joutunut maksansiirtoon ja parikymmentä muuta saanut maksavaurion Herbalife-luontaistuotteista. Uutinen julkaistiin myös Suomessa.

Herbalife ei ole yhtiön mukaan saanut Suomen viranomaisilta huomautusta tuotevirheistä tai tuotteiden aiheuttamista sairauksista.

Herbalife kertoo pyytäneensä ulkopuolisia tieteen ja lääketieteen asiantuntijoita tutkimaan maksavaurioiden yhteyttä yhtiön lisäravinteisiin. Yhtiön mukaan tutkimukset osoittivat, etteivät Herbalife-lisäravinteet ole ohjeiden mukaisesti käytettynä luontaisesti myrkyllisiä. Myöskään niiden ainesosat eivät näiden tutkimusten mukaan voisi aiheuttaa maksavaurioita, yhtiö sanoo tiedotteessaan.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat