Mainos

Herätematkat Tallinnaan houkuttelevat

Kaunis keli ja runsas laivamatkojen tarjonta on tiennyt Helsingin matkustajasatamille jopa ennätysvilkasta kesää.

Helsingin sataman satamakapteeni Kari Wallin uskoo, että tämän kesän ansiosta sataman kautta lähtee seilaamaan jopa 500 000 matkustajaa enemmän kuin viime vuonna.

-Matkustajamäärät ovat nousseet koko ajan. Meillä ei ole koskaan ollut näin paljon matkustajia. Kyllä tämä on ihan ennätyskesä, Wallin kiittelee. Säännöllisessä reittiliikenteessä oli kesäkuussa lähes seitsemän prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Heinäkuulta ei ole vielä vastaavaa tilastoa. Heinäkuu on kuitenkin Suomessa todellinen lomakuukausi, joten liikenne satamassa on ollut vain vilkastumaan päin loppukesää kohden.

Tallinna vetää matkustajia

Kesän muutos vastaa koko vuoden kasvukehitysä, koska tämän vuoden alusta matkustajaliikenne on kasvanut vajaat seitsemän prosenttia. Eniten matkustajia vetää Tallinnan reitti, jonka suosio on kivunnut jopa 13 prosenttia.

Myös Helsingin ja Tukholman välillä matkustusvilkkaus on kasvanut jonkin verran. Kesäsesonki on herännyt myös Saksan-liikenteessä, jossa alukset ovat Wallinin mukaan olleet hyvin buukattuja. Tallinna on houkutellut suomalaisia shoppailemaan ja huvittelemaan jo muutaman vuoden ajan.

Kesäkuussa Nordic Jet Line otti käyttöön uuden ison katamaraanin ja myös Tallink-varustamolle tuli uusi katamaraani. Tallink Finnland Oy.n toimitusjohtaja Keijo Mehtonen on omien sanojensa mukaan "erittäin tyytyväinen" kuluneeseen kesään. Auringon ja uuden aluksen ansiosta matkustajamäärät olivat heinäkuussa 36 000 henkeä suuremmat kuin viime vuonna samaan aikaan. -Kaunis ja lämmin kesä on meille aina positiivinen asia, Mehtonen myhäilee.

Uudistuksia terminaaleihin

Ruotsin-liikenne on Wallinin mukaan piristynyt sitten Estonia-onnettomuuden. Onnettomuus on unohtumaan päin ja laivamatkalle uskalletaan lähteä rohkein mielin. Silja Linen viestintäjohtajan Seija-Riitta Laakson mukaan kesän on ollut odotusten mukainen. Myöskään koukkaus Maarianhaminaan ei ole juurikaan hidastanut matkaa Tukholmaan eikä ole siten vähentänyt Ruotsiin reissaavien matkustusintoa.

Helsingin satama tekee tänä vuonna 30 miljoonan markan edestä muutos- ja parannustöitä matkustajaliikenteen terminaaleissaan. Tallinkin terminaalia länsisatamassa levennetään ja Finnjetin terminaaliin tehdään uusi uloskäynti. Myös valtameriristeilijöiden vierailusatamaa Hernesaaressa on ehostettu ja uudistettu.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.