Mainos

Herätä sisäinen seksinymfisi

Todellinen rakastaja on mies, joka pystyy hurmaamaan naisen vain koskettamalla tämän päätä tai hymyilemällä suoraan silmiin, Thomas Moore kirjoittaa Seksin sielu -teoksessaan.

William Blake kuvaa ihmiskehoa sieluksi, jonka on mahdollista tulla näkyviin aistien avulla. Blake sanoo, että sielu pitää löytää koskettamalla, haistamalla, kuuntelemalla, maistamalla ja katsomalla. Keho on oikeastaan eroottinen maisema.

Kaikki ruumiin osat ovat ikkunoita merkityksien ja vetovoiman maailmaan. Jokainen ihmiskeho on eroottinen ja mystinen. Thomas Moore toteaa kirjassaan Seksin sielu.

"Jos on mahdollista nähdä koko maailma hiekanjyvässä, on myös mahdollista nähdä vilaukselta elämäntarkoitus kulmakarvassa, nännissä, peniksessä ja Afroditen pyhän hengen nimeen, pyöreässä takamuksessa."

Syvän sieluntäyteisen seksuaalisuuden edellytys on sielun ja ruumiin sopusointu. Meidän tulisi nähdä ihmiskehon eroottisuuden voima ja arvo. Yksinkertaisimmin eroottinen voima näkyy katseessa ja hymyssä. Marilyn Monroe on todennut että:

"Todellinen rakastaja on mies, joka pystyy hurmaamaan naisen vain koskettamalla tämän päätä tai hymyilemällä suoraan silmiin tai vain tuijottamalla tyhjyyteen."

Meidän on mahdollista aktivoida eroottista elinvoimaa pitämällä hyvää huolta kehostamme. Pinnallisilta tuntuvat ihon, kasvojen, hampaiden ja hiusten hoito onkin parhaimmillaan juuri Eroksen esiin kutsumista. Tätä taustaa vasten plastiikkakirurgia on joko turhamaista, tai parhaimmillaan sielunpelastuskeino, jonka avulla huolehdimme syvästä elinvoimaa antavasta seksuaalisuudesta.

Myös hiusten merkitys on seksuaalisuuden valtakunnassa erityinen. Sielussamme voi tapahtua syviä muutoksia niinä hetkinä, jolloin muutamme hiusten leikkausta, sen väriä tai ajamme parran pois.

Falloksen ja vaginan mysteerit

Fallos on mytologisoitu mielikuva peniksestä ja laajasti ajateltuna se kuvaa sekä miehen että naisen sukupuolielimiä. Fallos kuvaa oikeastaan elämänvoimaa, joka kulkee ihmisten niin naisten kuin miestenkin läpi. Monesti ajatellaan, että mitä suurempi penis, sitä suurempi ja yli-inhimillisempi on naisen nautinto ja mies pääsee ylpeilemään naisen reaktion kiihkeydellä. Miesten tarve saada suurempi penis voi syvemmässä mielessä olla suuremman falloksen, eroottisen elinvoiman lähteen etsintää.

Muinaisessa Kreikassa naiset heiluttelivat uskonnollisissa kulkueissa suuria puisia falloksia. Naiset eivät kuitenkaan vaatineet suurempaa penistä, vaan he pikemminkin juhlivat fallisia mahdollisuuksia; he halusivat aktivoida esiin voimia, jotka turvaavat jumalaisen intohimon elämää kohtaan.

Rakastellessamme, rakkaudessamme ja parisuhteessamme haluamme nimenomaan fallosta, emme välttämättä isoa penistä. Penis on vain miehen subjektiivisesti kokema elin, mutta falloksen voivat kokea sekä miehet että naiset.


Pieni penis vetoaa omalla tavallaan. Uhkaamaton, normaali ja tavallinen veltto penis on myös osa fallosmyyttiä. Mies tuntee halun nousut ja laskut osittain peniksensä kautta. Tavallinen jännittymätön olotila on yhtä tärkeä kuin jäykistynyt tila. Jatkuva paisuneisuus ei ole suotavaa tai toivottavaa, olipa kyseessä sitten itse penis tai halu ja kiihottuneisuus.

Muinaisessa Roomassa ihmiset kantoivat kaulassaan falloksen muotoista amulettia fascinum, joka suojasi pahalta silmältä. Myös kreikkalaiset pitivät fallosta suojelijanaan. He ripustivat ovelleen kivipilarin, jonka päällä oli Hermesjumala ja alaosassa fallos. Falloksen kuvia on laitettu myös hautapaikoille.

On ajateltu, että Hermes, joka on erityisesti fallinen jumala, johdatti vainajien sielut manalaan. Voisikin ajatella, että oman alastoman vartalon ja erityisesti sukupuolielinten näyttäminen kumppanille voisi auttaa pelastamaan parisuhteen tai ainakin pitämään itse kunkin elämää elävänä ja eloisana tai kuten kreikkalaiset sanovat: "kosketuksissa kuolemattomuuden kanssa".

Pidämme fallosta henkilökohtaisen voiman lähteenä, mutta voimaa korostaessamme tulemme helposti ylenkatsoneeksi vaginaa, joka on "rikas sielun kuva". Vaginassa juuri sellaista voimaa, jota tänä aikana kipeästi kaivataan, mutta jota on vähän saatavilla. Sekä kreikkalaisessa että psykoanalyyttisessä kirjallisuudessa vaginaa on pidetty satamana, jossa voi hetken levähtää. Ihmisellä olisikin oltava paikkoja, joissa voi tuntea itsensä turvalliseksi ja turvatuksi. Tämä kokemus voi tapahtua mukavassa kodissa, syleilevässä suhteessa tai seksi aistillisessa aitauksessa.


Naisella on hyvin paljon annettavaa seksuaalisesti, koska hän voi olla vastaanottavainen ja vajota seksin huomaan täysin. Yhdynnässä nainen on itse maailma, elämä ja koko se suuri mysteeri joka on sankaruuden tuolla puolen.

"Vagina on pyhistä pyhin, se on paikka, jossa penis löytää portin autuuteen ja jonne ihmiselämä saapuu laskeuduttuaan ikuisuudesta" Moore toteaa ja jatkaa:

"Vagina on sielun valtakunta – säilyttävä, lämmittävä ja rauhoittava. Arvostamme vaginaa vasta kun perehdymme sen syviin mysteereihin ja hyväksymme ja ymmärrämme että luovuus voi alkaa kukoistaa vasta kun olemme täysin läsnä omassa elämässämme ja tunnemme olomme turvalliseksi."

Eros palvelee sielua johdattamalla sitä eteenpäin halun ja mielihyvän kautta. Seksifantasiat voivat houkutella esiin uutta elämää uusien seksuaalisten kokemusten avulla. Pysyvässä ja onnellisessa parisuhteessa seksifantasioiden avulla voi pitää seksuaalista halua eloisana ja virkeänä.


MTV3/Helmi

Lähde:Thomas Moore: Seksin sielu, Like 2003.

Teksti: Leena Hattunen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.