Mainos

Henrik Laxista RKP:n presidenttiehdokas

Europarlamentaarikko Henrik Lax on valittu RKP:n presidenttiehdokkaaksi selvin luvuin.

Lax, Henrik

Tammisaaressa koolla oleva RKP:n puoluekokous on aamupäivällä valinnut europarlamentaarikko Henrik Laxin puolueen presidenttiehdokkaaksi. Hän sai äänestyksessä 161 ääntä ja vastaehdokas, kansanedustaja Eva Biaudet 101 ääntä.

Lax oli ennakkosuosikki, mutta Biaudet kampanjoi näkyvästi ja hänen tukijansa olivat aktiivisia aina viime metreille asti. Laxin pottiin arvioitiin jo ennalta tulevan enemmistö suurimman ryhmän eli Pohjanmaan valtuutettujen äänistä. Biaudet'n takana puolestaan olivat puolueen nais- ja nuorisojärjestöt sekä RKP:n edellinen presidenttiehdokas Elisabeth Rehn.

Biaudet tunnustautui eilen idealistiksi ja kehotti valtuutettuja miettimään, miten RKP:n ehdokas parhaiten erottuisi muiden joukosta.

- Miten voisimme selkeästi osoittaa, että RKP:llä on enemmän tarjottavaa kuin vain fraaseja ja perinteistä valtapolitiikkaa?

Lax puolestaan kehui pitkää kokemustaan politiikasta ja elinkeinoelämästä ja toisti vaatimuksensa, että presidenttivaaleissa on puhuttava selkeämmin Suomen turvallisuuspoliittisista vaihtoehdoista.

Tammisaaressa päättynyt puoluekokous valitsi tänään myös puheenjohtaja Jan-Erik Enestamin viimeiselle yksivuotiskaudelleen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.