Mainos

Henning Mankell jatkaa vihdoin Wallanderin tarinaa

Kurt Wallander -fanien lähes vuosikymmenen kestänyt odotus päättyy syksyllä, jolloin sympaattisen rikoskomisario ratkoo vielä yhden mysteerin.

Ruotsalaiskirjailija Henning Mankellin (kuvassa) Wallander-dekkarien sarja jatkuu romaanilla Den orolige mannen. Jännäri julkaistaan Ruotsissa 18. elokuuta, suomeksi kirja ilmestyy lokakuussa nimellä Rauhaton mies.

Kirjassa Wallander selvittää käsittämätöntä merivoimien upseerin katoamistapausta. Wallanderia tapaus koskettaa henkilökohtaisesti, sillä upseeri on hänen tyttärensä Lindan appiukko ja pienen tyttärentyttärensä toinen isoisä.

Vaikka Tukholman poliisi tutkii tapausta, ystadilainen Wallander ei malta olla osallistumasta tutkimuksiin, joihin liittyy muun muassa neuvostoliittolaisia sukellusveneitä ja Ruotsin poliittista lähihistoriaa sivuava salaisuus.

Painonsa, epäterveellisten elämäntapojensa, kotinsa siivouksen ja pesemättömän pyykkivuorensa kanssa kamppaileva skoonelaispoliisi Kurt Wallander on noussut kymmenen julkaistun romaanin jälkeen legendaariseksi rikoskirjallisuuden hahmoksi.

Wallander-jännäreistä on tehty Ruotsissa useita elokuvia ja tv-sarjoja. Myös Britannia on hoksannut Kurt Wallanderin taikavoiman: viime vuonna valmistui BBC:n kolmen Wallander-tv-elokuvan sarja, jossa pääosaa näyttelee Kenneth Branagh.

Henning Mankellin teoksia on käännetty yli 40 kielelle, ja niitä on maailmanlaajuisesti myyty yli 30 miljoonaa kappaletta. Suomessa Mankellin teoksia on myyty lähes 1,2 miljoonaa kappaletta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.