Mainos

Ministeri Henna Virkkunen lähtee eurovaaliehdokkaaksi

23:01

Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen lähtee kokoomuksen eurovaaliehdokkaaksi. Virkkusen ehdokkuus julkistettiin puheenjohtaja Jyrki Kataisen johdolla hetki sitten. 

Virkkunen sanoi olevansa innostunut mahdollisuudesta. Hän sanoi kuntauudistuksen tulevan hallituksen puolesta siihen kuntoon, että ehdolle on mahdollista lähteä. Uudistuksen voivat lopulta toteuttaa vain kuntapäättäjät, hän sanoi. 

Katainen sanoi, ettei hän näe mitään estettä ministerin mahdolliselle siirtymiselle EU-parlamenttiin. Hän sanoi Virkkusen olevan myös mitat täyttävä komissaariehdokas, vaikkei asiasta ole ollut mitään puhetta. Kataisen mukaan kokoomus pitää vaikuttamista Euroopan parlamentissa erittäin tärkeänä. 

Jyväskyläläinen Virkkunen valittiin eduskuntaan vuonna 2007. Hän nousi opetusministeriksi vuonna 2008 Sari Sarkomaan luovuttua salkusta perhesyistä. Nykyhallituksessa hän on vastannut kuntauudistuksesta. 

Virkkunen on jo kolmas Kataisen hallituksen ministeri, joka lähtee eurovaaliehdokkaaksi. Ehdolla ovat myös liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) ja Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb (kok.).  

Jos Virkkunen valitaan EU-parlamenttiin, hänen tilalleen eduskuntaan nousee Keski-Suomesta Mikael Palola.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.