Mainos

Henkivakuutusyhtiö Nova myi Melon

Henkivakuutusyhtiö Nova on myynyt Nokialla sijaitsevan Melon voimalan Pohjolan Voiman omistamalle Iijoen Voimalle. Kauppahinta oli noin 445 miljoonaa markkaa.

Aiemmin tänä vuonna Nova myi jo Ensolle Pankakosken voimalan. Yhtiön kiinteistösijoitusten määrä on kauppojen johdosta tuntuvasti pienentynyt, eikä sillä enää ole hallussaan voimalaitoksia.

PVO-yhtiöiden vesivoimaloita hoitavalla Iijoen Voimalla oli voimassa olleen optiosopimuksen perusteella joka tapauksessa oikeus ostaa Melon voimala Novalta kahden vuoden kuluessa, ja se halusi nyt aikaistaa kauppaa. Myös Pankakosken voimalasta oli samanlainen optiosopimus.

Iijoen Voimalla on Melon lisäksi hallinnassaan yhteensä seitsemän vesivoimalaitosta, joista viisi on Iijoen varressa ja kaksi Kemijoen vesistössä. Iijoen Voima on jo tähän saakka vuokrasopimuksen nojalla hoitanut myös Melon voimalaitoksen käyttöä ja sähkön jakelua.

Melon voimalasta on Novan varatoimitusjohtajan Jorma Leinosen mukaan saatu kohtuullinen reaalituotto ja lisäksi voimassa on ollut lisäklausuuli, joka on matalan koron vallitessa antanut tietyn lisätuoton. Myyntivoiton sijoituksesta ei Leinosen mukaan vielä ole päätetty, mutta lähinnä kyseeseen tulevat joukkovelkakirjalainat tai osakesijoitukset.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.