Mainos

Henkistä apua tarvittu Saarijärvellä - "Tilanne oli todella pelottava"

Eilen iltapäivällä Saarijärven Ahvenlammen leirintäalueelle iskenyt syöksyvirtaus säästi kuin ihmeen kaupalla ihmishenget.

– Hämmästyttävää kyllä, vain neljä ihmistä loukkaantui lievästi, vaikka mottiin tänne myrskyn keskellä jäi kaksisataa ihmistä, kertoo Saarijärven kaupunginjohtaja Timo Rusanen.

Henkistä apua on tarvittu paljon, sillä yllättävä ja nopea myräkkä teki pahaa tuhoa ympäristöön ja jätti ihmiset sekasorron keskelle ilman vettä ja sähköä.

– Tilanne oli todella pelottava, kertoo Saarijärven kaupunginjohtaja Timo Rusanen.

Pelastuslaitoksen päällikkö Pertti Hänninen kertoo, että tehtävänanto tilanteessa oli selvä.

– Ensin tutkittiin, että kukaan ei ole loukossa missään, sitten vasta lähdettiin raivaustöihin, kertoo Hänninen.

Pelastuslaitos hälytti apuun kaupungin, joka organisoi paikalle ruokahuollon, SPR:n ja seurakunnan vapaaehtoisia. Illalla yhdeksän aikaan koko joukko leirintäalueen asukkaita pääsi ruokailemaan ja heille oli järjestetty majoitus.

– Leirintäalue on tyhjennetty kohta kokonaan ja raivaustyöt pääsevät kunnolla käyntiin. Ainakin ensi viikko menee raivaustöissä, kun tänne perustetaan metsätyömaa-alue.

Vahinkoja on vielä vaikea arvioida. Saarijärven kunta on laskenut omansa, jotka eivät nouse valtavan suuriksi.

– Puut voidaan myydä, mökkien kattoja meni kymmenkunta, näistä ei synny kuin kymmenien tuhansien vahingot, arvioi Rusanen.

Suurin vahinko syntyi yksityisille ihmisille, joiden kymmeniä ajoneuvoja, asuntoautoja ja peräkärryjä vaurioitui. Myös viikonlopun Rompetorin järjestäminen peruuntui.

– Hirveä määrä työtä tässä meni hukkaan ja rahat piti palauttaa Rompetorin myyjille, kertoo tapahtuman järjestäjä Asko Sironen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.