Mainos

Henkirikosten määrä kovassa nousussa

Henkirikosten määrä on lisääntynyt selvästi. Tähän mennessä Suomessa on tänä vuonna surmattu jo 50 ihmistä, kun koko viime vuonna uhreja oli vain vain vähän yli sata. Henkirikokset tapahtuvat edelleen tyypillisesti asunnoissa ja keskeisenä tekijänä on alkoholi.

Tammikuussa Suomessa surmattiin kahdeksan ihmistä. Yksi rekisteröitiin murhaksi. Helmikuussa tappoja ja murhia kirjattiin kaikkiaan 13. Murhia niistä oli kolme. Maaliskussa määrä nousi edelleen. Uhreja oli 19. Murhia näistä viisi. Ja nyt huhtikuussa Suomessa on tapettu tai murhattu yhdeksän ihmistä.

- Kyllä tämän suuntainen kehitys tietysti huolestuttaa. Muutaman paremman vuoden jälkeen tilastot näyttävät, että henkirikosten määrät ovat kasvussa, kertoo rikosylikomisario Tero Haapala Keskusrikospoliisista.

Kun tänä vuonna tappojen ja murhien uhreja on noin 50, viime vuonna tähän mennessä määrä oli noin 30.

Henkirikosten määrä näyttäisi siis nousevan 90-luvun lopun lukemiin. Silloin vuosittain uhreja oli noin 150. Tämän vuoden henkirikokset eivät näytä profiliiltaan kuitenkaan muuttuvan. Uhrit ja tekijät ovat miehiä ja surmat tehdään asunnoissa. Neljäskin yhteinen tekijä löytyy, alkoholi.

Viidenkymmenen henkirikoksen lisäksi poliisissa on kirjattu pahoinpitely ja kuolemantuottamus -juttuja seitsemän.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 25.04.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.