Mainos

Henkilöstö toivoo Volvon bussitehtaalle jatkajaa

Volvon lakkautettavan bussitehtaan henkilöstö Tampereella on etsinyt vaihtoehtoja tuotannon jatkamiselle. Henkilöstön mielestä eräs mahdollisuus on myydä tehdas ulkopuoliselle ostajalle.

Pääluottamusmies Pentti Heiskasen mukaan Volvo on alustavasti suhtautunut myötämielisesti myymiseen, jos ostaja löytyy. Hän kertoo, että keskustelut asiasta aloitetaan torstaina yt-neuvottelujen yhteydessä.

Henkilöstö vetoaa työantajan lisäksi myös poliitikkoihin, jotta irtisanomisilta vältyttäisiin. Yt-neuvottelut koskevat 300 työntekijää.

- Kysymme päättäjiltä, onko heillä jokin kanava ostajan ja rahoittajan löytämiseksi, kertoi Heiskanen tänään, kun työntekijöiden lähetystö valmistautui tapaamaan Pirkanmaan kansanedustajia eduskunnassa.

Pääluottamusmiehen mukaan työnantajan ja henkilöstön välisiin neuvotteluihin on tulossa mukaan Volvon ruotsalaisia johtajia. Tarkoituksena on Heiskasen mukaansa tunnustella, löytyykö sellainen ostaja, joka sitoutuu kaupan ehtoihin ja velvoitteisiin. Hän myöntää, että tehtävä ei ole helppo.

- Ostajalla pitäisi olla tuotantokonsepti ja valmistusoikeudet. Jokainen kivi kuitenkin käännetään.

Volvo Bus Finlandin toimitusjohtaja Jukka Nikkanen on asiasta varsin niukkasanainen. Hän vetoaa yt-neuvotteluiden keskeneräisyyteen mutta toteaa, että keskusteluissa haetaan erilaisia vaihtoehtoja.

Ruotsalainen kuorma-autovalmistaja Volvo ilmoitti 5. maaliskuuta siirtävänsä Tampereen tehtaan tuotannon Puolaan ja järjestävänsä Liedossa sijaitsevan Turun-tehtaan toimintoja uudelleen.

Maaliskuussa alkaneet yt-neuvottelut päättyvät 22. huhtikuuta. Tampereella on 230 vakituista työpaikkaa ja Turussa runsaat 300.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.