Mainos

Henkilöllisyyden vaihto halutaan todistajan turvaksi

Todistajien uhkailu lisääntyy järjestäytyneen rikollisuuden ujuttautuessa Suomeen. Pohjoismaissa Suomen lisäksi ainoastaan Islannissa henkilöllisyyden vaihto ei ole mahdollista.

Sisä- ja oikeusministeriö kaavailevat todistajille mahdollisuutta henkilöllisyyden vaihtoon.

Todistajien uhkailu on lisääntynyt Suomessa yhä enemmän, kun järjestäytyneen rikollisuuden määrä on kasvanut. Sisäministeriön esityksen myötä Suomen lainsäädäntö haluttaisiin saattaa EU-suositusten mukaiseksi. Suositusten mukaan kansallisella tasolla tulee turvata jokaiselle mahdollisuus todistaa ilman uhkaa.

- Vakavimmin otettavat uhkaukset ja vaikuttamiset todistajiin tulevat nimenomaan järjestäytyneen rikollisuuden puolelta. Kyseessä voi olla mikä tahansa törkeä vakava rikos, jossa näillä rikoksen tekijöillä on suuri intressi. Silloin pyritään vaikuttamaan todistajiin siten, että ei jäätäisi kiinni, sisäministeriön poliisiosaston poliisitarkastaja Arto Hankilanoja kertoo.

Hankilanojan mukaan henkilöllisyyden vaihto on kuitenkin äärimmäinen keino.

- Suomi on niin pieni maa, että kyllä täällä helposti törmätään henkilöön. Täällä on vaikea kätkeytyä, vaikka henkilöllisyys olisi muutettukin.

Pohjoismaissa vain Islannissa ja Suomessa todistajan henkilöllisyyden vaihto ei ole mahdollista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.