Mainos

Henkilöautojen rekisteröinnit lisääntyivät

Viimevuotista enemmän henkilöautoja on rekisteröity vain 1980-luvun lopun huippuvuosina 1987-89.

Suomessa rekisteröitiin viime vuonna 147 405 uutta henkilöautoa, mikä oli 26 prosenttia enemmän kuin vuonna 2002.

Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan autoja ensirekisteröitiin kaikkiaan 166 234 kappaletta eli 23 prosenttia enemmän kuin vuonna 2002.

Kuorma-autojen rekisteröinnit lisääntyivät 13 prosenttia, kun taas paketti- ja linja-autojen ensirekisteröinnit vähenivät.

Viimevuotista enemmän henkilöautoja on rekisteröity vain 1980-luvun lopun huippuvuosina 1987-89. Viime vuoden henkilöautomyynti ylitti autoalan ennusteryhmän myyntiarvion, sillä ryhmä ennusti henkilöautoja myytävän 146 000 kappaletta.

Suomi jäljessä EU:sta

Vaikka automyynti kasvoi reilusti viime vuonna, kasvun varaa on vielä runsaasti.

Jotta Suomessa päästäisiin väkilukuun suhteutettuna samalle tasolle kuin EU:ssa keskimäärin, Suomessa pitäisi myydä yli 190 000 uutta henkilöautoa vuosittain.

Autokauppa on virkistynyt huomattavasti viime vuosikymmenestä, sillä 1990-luvulla henkilöautoja myytiin keskimäärin vain hieman yli 96 000 kappaletta vuodessa.

Toyota jälleen suosituin

Suomen suosituin henkilöautomerkki oli viime vuonna Toyota, jonka markkinaosuus oli 15,5 prosenttia. Toyotan jälkeen suosituimpia olivat Volkswagen ja Ford.

Toyota oli suosituin myös vuonna 2002, jolloin sen markkinaosuus oli rahtusen verran pienempi. Suosituin yksittäinen henkilöautomalli oli Toyota Corolla, jota rekisteröitiin viime vuonna kaikkiaan 9681 kappaletta. Corollan jälkeen suosituimpia ovat Volkswagen Golf ja Toyota Avensis.

Toyota on suosituin merkki myös pakettiautomarkkinoilla 21 prosentin markkinaosuudellaan. Linja-automerkeistä ylivoimaisesti suosituin oli Scania 33 prosentin markkinaosuudellaan. Kuorma-automarkkinoita puolestaan hallitsi Mercedes-Benz 19 prosentin markkinasiivullaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.